ПЕПЕРУДА – Символ на Любов и Благополучие!

Начало » Бутик за Бижута и Дрехи » ПЕПЕРУДА – Символ на Любов и Благополучие!

ПЕПЕРУДА – Символ на Любов и Благополучие!

ПЕПЕРУДААко пеперуда долети в дома ти, тя ще донесе щастие, защото символизира всичко най-хубаво в живота.

Символ на душата и на безсмъртието, прераждането, възкресението, прехода, лекотата, времето, на любовта, щастието и благополучието!

Друга страна от символиката на пеперудата се основава върху метаморфозите ù.

Какавида етап представлява основните промени, настъпили от вътрешната страна, например в манталитета или гледна точка.

Крайният етап на възрастната пеперуда се гледа като на свободното изразяване на тези промени във външния свят, в хода на живота на един човек, личност или начин на мислене. Тази непоколебима метаморфоза е също символ на вярата.

Тук намира място и най-дълбокият символичен урок на пеперудата: тя ни моли да приемем промените в нашия живот, небрежно, както тя прави, с разперени криле и безгрижен полет над цветята.

Като проявител на женственост и божествена красота, елегантната пеперуда дарява със спокойствие и търпеливост, вяра в доброто, надежда и любов.

Ако пеперуда кацне върху ръката ви и се задържи, пуснете я да полети на свобода, защото тя ще изпълни най-съкровеното ви и чисто желание …

ПЕПЕРУДАВ старогръцките митове са символ на любовта, а в старогръцки език думата “психе” се употребява и за пеперуда, и за душа.

В Япония се смята, че ако я видиш в дома си, това ще ти донесе щастие, защото тя символизира всичко най-хубаво в живота.

По тази причина в Страната на изгряващото слънце тържествените шествия и празниците се откриват с ритуален Танц на пеперудите, изразяващ радостта от живота.

Будистите се отнасят с най-дълбоко уважение към тях -известно е, че Буда се е обърнал в проповедта си към пеперуда.

При християните тя се появява на ръката на Младенеца Христос и символизира възкръсването на душата.

Вижте още:

Народите на Югоизточна Азия боготворят пеперудите, защото при тях също се смята, че ако пеперуда долети у дома, тя ще донесе щастие.

Елфите, достигнали до нас от скандинавската митология, изглеждат като малки красиви човеченца с криле на пеперуди.

При древните ацтеки пък пеперуда е била един от атрибутите на бога на растителността, пролетта и любовта, на Принца на цветята Шочипили.

About the Author:

"Трагедията в живота не е, че не си постигнал целите си... Трагедията е да нямаш цел към която да се стремиш... Не е катастрофа да умреш без да постигнеш мечтата си... Но е катастрофа да нямаш мечта... Не е страшно, ако не успееш да постигнеш идеалите си... Страшното е да нямаш идеали... Не е мъчно да не достигнеш звездите, но е мъчно... да нямаш звезди към които да се стремиш... Грях е не провалът и не от него трябва да се срамуваме..., а от ниските стремежи... Трябва да имаш големи, дори невъзможни мечти... Мечти, които ще променят нещо и ще оставят след теб нещо..."

Остави коментар