С Брошки Срещу Скуката!

С Брошки Срещу Скуката!

Според стилисти за всяко облекло трябва да имате интересен акцент – нещо, което да ви отличи от останалите и с което да „заковете” погледите.

Точно елегантните брошки са онзи аксесоар, с който ще разнообразите и най-скучната дреха.

Съвсем несправедливо аристократичният аксесоар – брошката, бе обречена на забрава в продължение на много, много години.

Световните дизайнери обаче я върнаха триумфално в гардероба на жените.

През последните години се възродиха като аксесоар и моделиерите отново ги връщат в „употреба” и като акцент в облеклото.

Препоръчителни са за жените при бизнес срещи, както перфектния костюм и часовник от елитна марка за мъжете.

Може да изберете бижу от скъпоценни камъни, метал или дори от плат.

Ограничения в избора почти няма – съществуват брошки, които изобразяват цветя, животни, ма и миниатюри на обувки, дори символи, характерни за цяла една епоха или начин на живот.

Но важното е освен да съчетаете правилно аксесоарът с останалите части на визията ви  да усетите и посланието, което носят различните брошки.

Както знаете, дрехите и аксесоарите са важна част от невербалната комуникация между хората.

В зависимост от избора на този малък акцент човек може да разкрие дали е романтичен, страстен или пък е властна натура. Според психолози най-хубаво било, ако си сложите кръгла брошка – това предричало споразумение. Ъгловите форми предвещавали трудни разговори, а аксесоар с инкрустирани (или вплетени) камъни издавал шанс да водите събеседника си за носа.

Споделете с приятели, ако намирате статията за интересна и полезна! ➹

Повечето чужди политици жени отдават голямо значение на брошките си.

Така например съпругата на американския президент Барак Обама – Мишел, призната с безупречния си стил, ги слага на почти всяка своя рокля.

Брошките отдавна са се превърнали в нещо като визитна картичка и на Мадлийн Олбрайт, както пурите за Уинстън Чърчил, дамската чанта за Маргарет Тачър и костюмите с панталони за Хилари Клинтън.

Във Вашингтон бе открита изложба с бижута на бившия държавен секретар на САЩ (Мадлийн Олбрайт), която е добра илюстрация към книгата й “Четете по брошките ми: Истории от кутията за бижута на един дипломат”.

Най-актуални напоследък са брошките тип безопасна игла. Същите били модерни още в Древен Рим, когато с тях жените си придържали тогите.

За модерни ще минават също брошките от старо сребро (или с такъв цвят), както и тези с англосаксонски мотиви.

Става дума за онези обли нежни брошки, които отпред имат портрет на жена, а отстрани ореол от някакъв метал. Разбира се, с този вид някои ще направят асоциация с брошката на баба си или на учителката си от първи клас, но е сигурно, че ще сте повече от фешън.

Вижте още:

С обемните модели брошки – големи колкото дланта ви, също ще привлечете вниманието на околните само върху себе си.

Макси моделите са подходящи и за украса на шапките, също добро приложение ще им намерите, ако ги закачите на токата на колана.

Изисканият вид ви е гарантиран и ако си сложите брошка на ревера на палтото или сакото.

Ако пък сте поотслабнали заради наближаващия летен сезон, стилистите подсказват да не изхвърляте старите си дрехи.

Защото може да ги коригирате само с една ефектна брошка.

Споделете с приятели, ако намирате статията за интересна и полезна! ➹

Избирайки брошката трябва да сте наясно, че тя е напълно достатъчна и заедно със стилен тоалет ще подчертае неповторимата ви индивидуалност.

Съществуват известни препоръки относно носенето на това бижу:

  • Стройните жени могат да носят всякакъв размер и модел брошка, но по-едрите е добре да ги подбират внимателно.
  • Хубаво е да са в тон с чантата и обувките, но може и да подберете такива брошки, които напълно контрастират с вашето облекло, така ще постигнете по-екстравагантна и неочаквана визия.

На практика няма правило от къде и от коя страна да се носи брошката и не е необходимо да се спазват старите традиции на носене, които сме чували от нашите баби и майки – едрите брошки да се закачат на врата, а малките – на рамото.

Това е ваш избор!

Но трябва да знаете, че английската кралица ги носи винаги отляво. Тази традиция датира още от епохата на кралица Виктория. Тогава дамите ги носели отляво, за да не закачат бижутата на кавалерите си, когато вървят един до друг или танцуват…

Понеже накитите били доста големи и имало опасност след танц да останат неотлъчно прикрепени един към друг 😉

Споделете с приятели, ако намирате статията за интересна и полезна! ➹

About the Author:

"Трагедията в живота не е, че не си постигнал целите си... Трагедията е да нямаш цел към която да се стремиш... Не е катастрофа да умреш без да постигнеш мечтата си... Но е катастрофа да нямаш мечта... Не е страшно, ако не успееш да постигнеш идеалите си... Страшното е да нямаш идеали... Не е мъчно да не достигнеш звездите, но е мъчно... да нямаш звезди към които да се стремиш... Грях е не провалът и не от него трябва да се срамуваме..., а от ниските стремежи... Трябва да имаш големи, дори невъзможни мечти... Мечти, които ще променят нещо и ще оставят след теб нещо..."

Остави коментар