Червен Конец –Против Уроки и Лош Късмет!

Начало » Бутик за Бижута и Дрехи » СИМВОЛИ и ТАЛИСМАНИ » Червен Конец –Против Уроки и Лош Късмет!

Червен Конец –Против Уроки и Лош Късмет!

Червен конец, носен на китката на лявата ръка, защитава от негативната енергия и помага за постигане на желаните цели.

Червената нишка се носи на лявата ръка, тъй като се вярва, че негативната енергия атакува от ляво. Червеният цвят е бариера за негативната енергия и лошите помисли.

Все по-често и на улицата, и по телевизията, можем да видим хора, вързали си червен конец, на една от китките.

Поверието е, че червен конец се връзва против уроки.

Няма точни данни кога се е зародила традицията да се връзва червен конец против уроки, но вярванията за това, особено при по-старото поколение, битуват и днес.

Навремето червени кончета се завързваха най-вече на онези, които са слаби, нежни, уязвими, малки или много красиви. Да не им е уроки, казвахме.

Споделете с приятели, ако намирате статията за интересна и полезна! ➹

Според някои вярвания не е важно как ще се върже червеният конец, но при жените конецът трябвало да се постави на лявата ръка, а при мъжете – на дясната.

Други поверия обаче гласят, че червеният конец винаги трябва да е на лявата ръка, за да е по-близо до сърцето и да не спира положителната енергия идваща от дясно.

Подобно е схващането за червения конец на учението Кабала. Привържениците му го носят за защита, винаги на лявата си китка.

Споделете с приятели, ако намирате статията за интересна и полезна! ➹

Носенето на червен конец против уроки, лош късмет и проклятия е еврейски обичай, в основата на който стои вярването, че човек може да бъде урочасан (прокълнат) само от погледа на друг човек.

Смята се, че обичаят е свързан с дългата червена нишка, която е била навита около гроба на Рахел, жената на Яков.

Разбира се, традициите варират според мястото и културата на хората, които я прилагат.

В България, червения конец трябва да бъде вързан от някой близък човек (за предпочитане роднина), който да го зареди с положителното си отношение, емоции и сила на духа.

Това трябва да е човек, на който имате безрезервно и пълно доверие.

Вижте още:

Според българската традиция червен конец трябва задължително да се върже на Игнажден, когато започват „мръсните дни„, които са между Игнажден (20-ти декември) и Йордановден.

Конецът не трябва да се маха, а сам да се скъса и тогава да се подмени с нов!

Какво значи „да хванеш очи“?

Злият поглед е негативна енергия, която е създадена от хора, които ви гледад със завист или злоба. Червеният цвят отблъсква тази енергия.

Споделете с приятели, ако намирате статията за интересна и полезна! ➹

Какво означава, ако конецът ми се скъса?

Както може да се досетите, това означава, че някой сериозно ви е урочасал и конецът се е скъсал, отървавайки ви от проклятието.

Възможно най-скоро си вържете нов!

Към края на 90-те години червения конец става популярен сред хайлайфа в САЩ, като много от хората изобщо не са евреи.

Тенденцията започват Мадона и децата й, а в последствие такъв конец започват да носят Майкъл Джаксън, Аштън Къчър, Деми Мур, Парис Хилтън, Бритни Спиърс, Гуинет Полтроу, Линдзи Лоън, Шарлиз Терон, Сара Бригман, Марая Кери, Люси Лю, Кайли Миноуг, Мик Джагър, Наоми Кембъл, Кърт Дъглас, Дейвид и Виктория Бекъм и др.clover_PNG8

Въпреки всичко, най-добрата защита срещу злото си остава добрината!

Носенето на червен конец със сигурност не ни вреди, но това не означава, че ако ни се случват неприятности, не трябва да се замислим дали не грешим някъде.

Човек може да бъде по-добър с всеки изминал ден, защото дори когато отблъснем лошотията, тя остава в света около нас, но просто вие сте се защитили!

Онлайн Бутик

ДОБРИЯТ КЪСМЕТ ЩЕ Е ЕЖЕДНЕВИЕ ЗА ВАС

с нашите заредени с положителна енергия гривни против уроки и амулети!

ЧЕРВЕН КОНЕЦ

носен на китката на лявата ръка, защитава от негативната енергия и помага за постигане на желаните цели. Нишката се носи на лявата ръка, тъй като се вярва, че негативната енергия атакува от ляво, а червеният цвят е бариера за негативната енергия и лошите помисли.

ГРИВНИ ПРОТИВ УРОКИ С ЧЕРВЕНА ВРЪВ И ТАЛИСМАНИ

About the Author:

"Трагедията в живота не е, че не си постигнал целите си... Трагедията е да нямаш цел към която да се стремиш... Не е катастрофа да умреш без да постигнеш мечтата си... Но е катастрофа да нямаш мечта... Не е страшно, ако не успееш да постигнеш идеалите си... Страшното е да нямаш идеали... Не е мъчно да не достигнеш звездите, но е мъчно... да нямаш звезди към които да се стремиш... Грях е не провалът и не от него трябва да се срамуваме..., а от ниските стремежи... Трябва да имаш големи, дори невъзможни мечти... Мечти, които ще променят нещо и ще оставят след теб нещо..."