Десетдневна Житна Диета на Петър Дънов

no comment.. border=

Десетдневна Житна Диета на Петър Дънов
Share on TwitterShare on MyspaceShare on LinkedIn+1Pin it on Pinterest

Лечителят Дънов ни предлага една ефективна житна диета, наричана още житния режим. Нейното предназначение не е толкова за сваляне на излишните килограми, колкото за цялостното прочистване на организма от натрупалите се шлаки и токсини. А също и към духовно пречистване.

Продължителността на диетата е 10 дни и макар, че на някого тя може да се стори доста ограничена от към храна, в нея присъстват основните хранителни вещества, които са необходими на тялото ни. В различните източници се препоръчва различно време за прилагане на житния режим, като най-често се препоръчва той да се започне през месец февруари, за да си почине тялото от зимната храна и натрупаните мазнини и да се подготви за по-леките храни през пролетта и лятото. Обаче това не винаги е най-удачното време, защото в този период организма е с отслабени защитни сили и е податлив на болести, а диетата може допълнително да го изтощи. Най-правилния подход е да започнете житната диета, когато се почувствате готови за това, когато сте здрави и имате желание да спазвате режима, без да правите нищо насила и с отрицателни чувства. За успеха на диетата положителната психическа нагласа е също толкова важна, колкото и храната, която се консумира.

Както и подсказва името на самата диета, основната храна през десетте дни е житото. Според Петър Дънов то е най-полезната и здравословна храна и за да извлечем максимума от него, то не трябва да бъде обработвано по никакъв начин. Най-подходящото за диетата е пълнозърнестото жито, което се състои от обвивка, е досперм и житен зародиш. Точно в такива зрънца са съсредоточени изключително много полезни вещества: натрий, калции, желязо, калий, магнезий, фосфор, витамини В1, В2, В3, Е, PP, фибри и антиоксиданти.

Всеки ден се консумира по 100 грама жито, за цялата диета това прави 1 кг жито. Това е количеството за целия ден и трябва да се раздели на три части. Учителят Дънов препоръчва то да се постави в термос, да се залее с 400-600 грама вряла вода и да престои така около 4 часа. Това време му е достатъчно, за да омекне и да може да се дъвче, без да се развари или скашкат зърната. Ако все пак ви е трудно да приемате приготвеното по този начин жито, може да го сварите, но внимавайте зърната да не омекнат прекалено много. Водата, в която е преседяло житото също е много полезна и може да я пиете един час преди закуска, по желание с добавен мед и лимон. Хубаво е житото да се дъвче колкото се може повече, най-добре е 99 пъти, но не всеки има толкова търпение.


Освен житото на ден е позволено да се хапват три ябълки, които са полезни за сърцето, девет ореха, за подсилване на мозъка и три лъжици мед, за кръвта. Не е нужно да са разпределени точно на три, може да ги хапвате, когато пожелаете през деня, като е позволено и да се комбинират с житото или помежду си. Не трябва да се храните преди слънцето да изгрее и след като то залезе, не е полезно са усвояването на храната от организма.

Абсолютно задължително при тази диета е приема на много вода, която трябва да е преварена, трапезна, в никакъв случай от чешмата. Дневното количество е около литър и половина – два литра вода. Водата не бива да е прекалено топла или много студена, намерете златната среда и я пийте преди хранене. Към нея е позволено да се добави лимон (1 лимон разпределен за целия ден) и мед. При консумацията на мед има една тънкост – той не бива да се разтваря във водата, а се поставя с лъжичка на небцето и после се пие вода, която постепенно го отмива.

Забранени са всички други храни, напитки, кафе, цигари, алкохол, сол. За да има ефект диетата, е необходимо да я спазвате всичките 10 дни. След края на режима в никакъв случай не трябва да се преминава към обичайната храна, а се прави два дни захранване и после е добре поне седмица да се придържате към по-леки храни.

Захранването се състои в приемането на супа, някои я наричат „ангелска супа“. Тя се приготвя от вода, картофи, сол, магданоз, лук, лимон, черен пипер. По желание може да добавите и други зеленчуци, но никаква мазнина. През двата дни след края на режима се консумира само такава супа. Резултатът след диетата е 4 до 6 килограма по-малко, сияйна кожа, стегната, видимо по-здрави нокти и коса и цялото ви тяло се чувства подмладено.

Материал:  http://eclipter.net/

Снимки: източник – интернет

❥ Информацията за предлаганите на сайта www.An-GDesign.com ръчно изработени бижута - гривни, колиета, обици, брошки и други дамски, мъжки и детски аксесоари, както и партньорските предложения, се обновява на всеки час! Въпреки това е възможно посочената наличност да се разминава с реалната, поради интензивността на поръчките, които получаваме!

❥ Снимките, които презентират продуктите на An-G Design и нашите партньори,представят най-точно цветовете им. CES COMMERCE Ltd не носи отговорност за неточното възпроизвеждане на цветовете, дължащо се на индивидуални настройки и технически параметри на компютърните системи, които се използват за достъп до магазина. Допустимо е също разминаване в рамките на 1-2 тона на цвета, дължащо се на различните партиди материали, необходими за изработката на артикулите.


Остави коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

★ Онлайн Бутик - Магазин за Модерни и Луксозни Ръчно Изработени Бижута, Аксесоари и Дизайнерски Дрехи с Отлично Качество - Българско Производство! ★

Дамски, Мъжки и Детски Ръчно Изработени Гривни Шамбала, Бохо Шик и Чан Лу! Модерни Колиета, Обици и други Накити от Естествени Камъни, Минерали и Луксозни Елементи с Инкрустирани Кристали! Талисмани за Късмет, Успех и Здраве, Гривни Против Уроки и Зли Очи с Червена Връв и Мощни Амулети! 2012-2015 An-G Design / CES Commerce Ltd © Всички права запазени! Нито една част - текст, дума или изображение от този уебсайт, както и от всички видеоклипове с логото An-G Design, не може да бъде копирана по електронен или друг начин, освен чрез позволените начини за споделя и вграждане! 786 VEHUIAH КаталогКаталог Фирми Безплатни обяви Пазаруване