Звездата на Давид / Печатът на Соломон

no comment.. border=

Звездата на Давид / Печатът на Соломон
Share on TwitterShare on MyspaceShare on LinkedIn+1Pin it on Pinterest

Шестолъчната звезда известна с различни имена като хексаграма, печатът на Соломан или звездата на Давид, въпреки, че впоследствие се е превърнала в символ на ибримите (израилтяните), много преди това е позната на най-стари цивилизации и култури.

Символът представлява ефектна звезда с шест лъча, образувана от два припокриващи се равностранни триъгълника, единият от които сочи нагоре, а другият надолу. Освен в традициите на Вавилон, Средна Америка, Маите, Толтеките, индийците и индианците Пуебло, хексаграма е познат мотив в бита на прото-тюрките от Идел-Урал и в Алпите. В ислямската религия печатът се приема като духовна защита и хексаграма e често срещан символ изрисуван на стените на джамиите, на надгробните камъни, в тюрбетата.
Според преданието печатът под формата на хексаграма образувана от два припокриващи се равностранни триъгълника, единият от който сочи нагоре, а другият надолу носи значението на най-великото име на Аллах- Исми Азам. Херметическите традиции са го разглеждали като макрокосмос. В древна Индия, показва сътворението и унищожението на материалният свят, като триъгълника на създателя Вишну се припокрива с триъгълника на унищожителя Шива. В пред-ислямският период в източните култури, хексаграма олицетворява материалното и духовното, доброто и лошото, хубавото и неприятното, Създателя и хаоса, вътрешност и външност, жена и мъж и други подобни контрасти. Известно е от археологическите останки, че мотивът с шест лъчевата звезда върху печатът на Сюлейман (Соломон), е често използван в географията на близкият изток още от бронзовата епоха. Също така се вижда върху предмети от времето на най-стари цивилизации като Римската, Асирийската, Византийската. Тази звезда може да се види и в календара с 12 животни използвана от древните турци. Известно е, че в митичните времена е считан за символ на плодородие и сила , а в езичеството е бил  свещен. Поради тази причина през всяка епоха хексаграма е имала различни значения. Между тях са шестте посоки, първата съвършена цифра в математиката, създаването на света за шест дена, същност на плодородие и изобилие и други. Много разпространено е приемането му като талисман срещу злите сили. Християните и евреите наричат печата на Сюлейман (Соломон) – Звездата на Давид. Според тях, във всеки един ъгъл на шест-лъчевата звезда върху печата са изписани поред имената на Ибрахим, Исак, Якуб, Муса, Харун и Давид. Това е причината да се намира хексаграма на знамето на днешната държава Израел. Значението на печата на Сюлейман нараства след като започва да се използва като емблема от страна на евреите. Евреите, които вярват че печата символизира божието покровителство, по-късно ще започнат да използват този мотив в знамето, флага, често се използва и като талисман. С времето му се придава святост и най-вече се използва в името на религиозното бъдеще.

❥ Информацията за предлаганите на сайта www.An-GDesign.com ръчно изработени бижута - гривни, колиета, обици, брошки и други дамски, мъжки и детски аксесоари, както и партньорските предложения, се обновява на всеки час! Въпреки това е възможно посочената наличност да се разминава с реалната, поради интензивността на поръчките, които получаваме!

❥ Снимките, които презентират продуктите на An-G Design и нашите партньори,представят най-точно цветовете им. CES COMMERCE Ltd не носи отговорност за неточното възпроизвеждане на цветовете, дължащо се на индивидуални настройки и технически параметри на компютърните системи, които се използват за достъп до магазина. Допустимо е също разминаване в рамките на 1-2 тона на цвета, дължащо се на различните партиди материали, необходими за изработката на артикулите.


Остави коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

★ Онлайн Бутик - Магазин за Модерни и Луксозни Ръчно Изработени Бижута, Аксесоари и Дизайнерски Дрехи с Отлично Качество - Българско Производство! ★

Дамски, Мъжки и Детски Ръчно Изработени Гривни Шамбала, Бохо Шик и Чан Лу! Модерни Колиета, Обици и други Накити от Естествени Камъни, Минерали и Луксозни Елементи с Инкрустирани Кристали! Талисмани за Късмет, Успех и Здраве, Гривни Против Уроки и Зли Очи с Червена Връв и Мощни Амулети! 2012-2015 An-G Design / CES Commerce Ltd © Всички права запазени! Нито една част - текст, дума или изображение от този уебсайт, както и от всички видеоклипове с логото An-G Design, не може да бъде копирана по електронен или друг начин, освен чрез позволените начини за споделя и вграждане! 786 VEHUIAH КаталогКаталог Фирми Безплатни обяви Пазаруване