ДОБРИЯТ КЪСМЕТ ЩЕ Е ЕЖЕДНЕВИЕ ЗА ВАС

Още нашите баби са вярвали, че червен конец носен на китката, защитава от болести и негативна енергия, помага за постигане на баланс и покоряване на желаните цели. Според тях нишката се носи на лявата ръка, тъй като се вярва, че зловредните енергии атакуват от ляво, а червеният цвят е бариера не само срещу тях, но и срещу собствените ни завист и лошите мисли.

∞ Гривни Против Уроки ∞Носенето на ∞ Гривни Против Уроки С Червен конец ∞, срещу лош късмет и проклятия, е еврейски обичай, в основата на който стои поверието, че човек може да бъде урочасан (прокълнат) само от погледа на друг човек. Според някои вярвания не е важно как ще се върже червеният конец, но при жените конецът трябвало да се постави на лявата ръка, а при мъжете – на дясната. Други твърдения гласят, че червеният конец в ръчно изработените гривни против уроки винаги трябва да е на лявата ръка, за да е по-близо до сърцето и да не спира положителната енергия идваща от дясно. Подобно е схващането за червения конец на учението Кабала. Привържениците му го носят за защита и винаги на лявата си китка.

Въпреки всичко, най-добрата защита срещу злото си остава добрината. Носенето на червен конец със сигурност не ни вреди, но това не означава, че ако ни се случват неприятности, не трябва да се замислим дали не грешим някъде. Човек може и трябва да се стреми да бъде по-добър и да върши добрини всеки изминал ден, защото единственото нещо, от което се подхранва злото, е когато добрите хора бездействат!

∞ Гривни Против Уроки ∞