7 Тайни, Които Вашите Бижута Издават!Понякога дамите не го осъзнават, но има много неща, които предпочитаните бижута изразяват за самите нас.

Може би просто си мислите, че онова любимо перлено колие страшно много отива на костюма ви в черно и затова сте си го купили, но истината е, че избирайки и особено придържайки се към дадени бижута, разкривате голяма част от личността си.

Не се притеснявайте – няма нищо лошо или странно в това, а и понякога е хубаво, че точно аксесоарите са нашата първа визитна картичка, още преди да сме си стиснали ръката с някой непознат.

Искате ли да разберете какво издавате с избора си на бижута?

1.ЛЪСКАВИ И ОБЕМНИ

Ако обичате да носите големи, светли и лъскави бижута, независимо дали огърлица или пръстен, има няколко неща, които този избор казва за вас.

От една страна, вие сте смел човек, който има силна воля и няма нищо против да бъде център на вниманието. Изпитвате силно доверие… в себе си и собствените си възможности и не се страхувате да поемате рискове.

Наслаждавате се на света и всичко, което той ви предоставя, без значение какво мислят другите за вас.

2.ПИЪРСИНГИ ПО ТЯЛОТО

Пиърсинг, който е различен от нормалните обици по ушите казва много повече за това кой сте, отколкото можете да предполагате.

Хората с обици по носовете, веждите, езиците и други части на тялото, най-често се бунтуват срещу социалните норми и ограничения, дори да усещат, че не това е начина и е безсмислено. Но това е техният начин да изразят позиция!

Други хора избират пиърсинг само като начин за привличане на внимание или с други думи те казват “Не ме интересува какво мислиш за мен!“. Което обаче не означава, че те са асоциални личности, незаинтересовани от проблемите на обществото.

Напротив – в същността си, хората, които избират пиърсинга, имат много да кажат, но вероятно в даден момент от живота им, някой им е показал, че не се интересува от мнението и думите им. Затова те са намерили друг начин на себеизразяване, макар в очите на околните това да изглежда леко агресивно и недостатъчно естетично;

3.ПЕРЛИ7 Тайни, Които Вашите Бижута Издават!

Ако предпочитате и носите перли, най-вероятно имате традиционни ценности и харесвате класически и елегантни бижута.

Това е така, защото перлите основно се свързват с дамите от ретро годините, когато ред перли около врата превръща жената в модна икона.

Перлите придават невидим финес, дори да сте облечена с дънки и/или спортно сако, а ефектът от тях върху официален тоалет е магнетичен и завладяващ.

В интерес на истината перлените бижута навлизат масово именно в годините, когато жените най-активно са се борили и защитавали своите права и независимост. Така че, ако търсим връзка, може да приемем, че `перлените момичета` са силни и самостоятелни, но същевременно фини и елегантни!

4. АРТИСТИЧНИТЕ БИЖУТА

Склонна ли сте да спирате поглед на артистичните накити?

Да избирате и купувате ръчно изработени бижута от плат, прежда, кожа и др.?

В такъв случай вие сте дръзка и съвременна жена, която иска и може да се откроява в тълпата.

Вие не приемате и не признавате общите етикети и опаковки, с които всички сме облечени. Не робувате на световно известни марки, защото е под нивото ви да се разхождате с една и съща дреха или аксесоар, който са си купили поне още милион дами.

Почти 99% сигурно е, че жените които избират ръчно изработени артистични бижута, сами притежават таланта да създават и изработват `нещо` – така че с избора си, освен че изразяват себе си, те подкрепят талантливите, към които сами се причисляват.

Вижте още:

5.МНОГОПЛАСТОВИ БИЖУТА

Ако сте склонни да се окичвате с много и различни по състав и големина колиета или гривни, това може да означава, че подсъзнателно се опитвате да привлечете внимание към конкретна част от вашето тяло – ръце или деколте. Това е така, защото по правило всичко, което привлича вниманието… същевременно и го отклонява от нашите недостатъци. Вероятно с многопластовите бижута искате да прикриете по пълна фигура или ръце и донякъде, наистина е така. Правилно подбрани накити могат визуално да изменят външното впечатление, което правим.

6.ВИНТИДЖ БИЖУТА

Буквално думата „vintage“ се отнася за нещо с изключително качество, изработено в определена година. Постепенно този вид мода започва да носи това наименование. Истинските винтидж бижута и аксесоари са с антикварна стойност и са запазени от изминали години. Отличават се с високото си качество и днес имат своите страстни любители с високи изисквания.Но какво казват този вид бижута?

Избирайки винтиджа като стил, вие изразявате своята сантименталност, женственост и желание за перфекционизъм. Говорят за богато въображение, но и за една разпокъсаност между `ново и старо`, между `минало и настояще`, между това `което съм и това което бих искала да бъда`.

7.БИЖУТА В ЯРКИ ЦВЕТОВЕ

Ако обичате бижута в ярки цветове, то нека се ръководим от нюансите, които избирате… Например, червено означава, че вие сте екстроверти – обичате да живеете пълноценно, да опитвате нови неща всеки ден, да поемате рискове… Розово показва страст,  жълтият цвят означава, че сте оптимист, а синьо показва състрадание. Зеленото отразява вашата искреност.

Но… ако обичате да комбинирате много цветове при това по нестандартен начин, то вие сте `тайфун` от емоции и държите да го показвате!

Вие се гордеете с тази страна и смятате, че емоциите не са за да се задържат, а за да се изразяват. Дори и само през погледа на любимите бижута и аксесоари.

Вероятно много дами ще оспорят, че всъщност избират бижутата си на база дрехите, които носят.

Но дали пък и те не отразяват по същия начин вашите характер и личностни белези?

Възможно е да не `разпознавате` себе си в 7-те типа дами, което показва, че просто избирате накитите си или според актуалната мода, или според настроението си.

В което няма нищо лошо, но… очевидно сте трудна за разгадаване!

Е, кой е любимият ви тип бижута, мили дами?

Снимки: Интернет и Michal Negrin Jewlery ’11

Видяхте ли най-новите ни предложения?