Перфектният и завършен външен вид не включва само дрехите и обувките, но сигурни сме, вие вече знаете това! В действителност, дори и най-добрата визия може да изглежда по-скоро обикновена и дори отблъскваща ако не съчетаем правилните аксесоари и бижута със стил! Скъпите и блестящи тоалети се превръщат в евтина пародия, когато човек реши да заслепява всички чрез добавяне на още и още блясък – много повече отколкото добрият вкус и отличният моден стил позволяват.

Тази тема е, не защото мислим, че дамите, които посещават Online Boutique `An-G Design` нямат вкус, а защото първо смятаме, че темата ще е интересна, и второ – ще разбием няколко табута и остарели според нас правила!

Като за начало ще започнем с едно универсално правило, което по какъвто и да е повод – ежедневен, официален или делови, не трябва да забравяте и пренебрегвате:

Винаги избирайте бижута според тоалета си, а не се мъчете да напасвате дрехите към аксесоарите, които случайно ви попадат пред очите!

И така…

  1. МЕТАЛЕН „МИКС“

Едно поостаряло правило ни убеждава, че металите не бива да се смесват – ако искате сребро, носете само сребро, ако ще е злато – нека е само жълто!

Да, но не! Сребро, злато – жълто, бяло, розово – всички те вървят ръка за ръка, така че не се страхувайте да експериментирате и да смесвате вашите бижута от метали, докато намерите комбинация, която да ви харесва.

Можете да носите всичките си гривни наведнъж или да подредите един върху друг различни нежни пръстени – нещо, което вероятно никога не сте опитвали преди! Направете `разбор` в кутията си за бижута със стил и замах – преценете без колебание кои отдавна забравени аксесоари могат да бъдат използвани по един напълно нов, модерен начин!

  1. КОЛИЕТА в изобилие

Когато става дума за колиета, думичка `повече` определено описва най-точно съвременните тенденции. Това означава, че можете да носите повече от една огърлица и те дори не трябва да бъдат една и съща дължина или цвят. В действителност, колкото повече слоеве успеете да създадете, толкова по-интересен ще бъде вашият стил. Многоредни перлени колиета са за класически ретро външен вид, но защо трябва да се ограничавате? Комбинирайте метали, кожа и естествени камъни, нежни верижки и висулки-талисманчета с по-масивни гердани!

Въобще бъдете `Boho` и смело изразявайте себе!

  1. ЕВТИНО-СКЪПО

Имате перли, бижута от скъпоценни или полускъпоценни камъни, но не спирате да се чудите как да ги комбинирате и дали изобщо добрият вкус го позволява?! Тук има само едно правило, което никога не трябва да нарушавате:

Не комбинирайте евтино със скъпо!

При дрехите този съвет не важи, но ако искате да носите бижута със стил и аксесоарите ви да правят желаното положително впечатление, желателно е да се съобразявате с `евтино-скъпо`!

Ако имате синтетични перли никога не ги носете в комбинация с естествени, като правилото важи и за скъпоценните камъни! Минералите от друга страна изглеждат уникално добре и с двата основни елемента – злато и сребро, и тук единственото нещо за което трябва да се притеснявате, са цвета и стила на вашето облекло!

Вижте още:

  1. ОБЕМНИ ПРЪСТИ

Огромният пръстен определено хваща окото, така че наистина ли се нуждаете от повече от един? Можете да сложите по един на всяка ръка и все още да сте в допустимите модни граници, но в този случай, трябва да се уверите, че стилът и видът на пръстените си подхождат. Но в крайна сметка престараването няма да ви донесе точки за стил, а вие дори може да се изложите на риск да изглеждате `евтини` и кичозни, независимо от това колко скъпи наистина са вашите пръстени. Затова тук максимата на Мечо Пух `Колкото повече, толкова повече!` не важи! Точно обратното – заложете на един обемен акцент върху ръката си и определено ще оберете овациите на околните!

Естествено трябва да съобразите повода и неговата тежест с това от какви суровини и как изглежда пръстенът, с който сте решили да блеснете – не че е невъзможно, но някак си голямото пластмасово и неоново цвете на безимения ви пръст, едва ли ще е най-добрият акцент на абитуриентския ви бал!

7 Съвета Да Съчетавате Бижута Със Стил

  1. ДРЕХИТЕ преди всичко

Рокля с пайети или колан с камъни не изискват и не допускат никакви бижута или почти никакви. Вие можете да заложите на бляскъв тоалет без аксесоари или на семпла визия с искрящи бижута, но ако не планирате да се появите под мотото:

“Слънцето е на почивка, аз ще блестя вместо него днес!”,

всичко повече от това е просто лош вкус. Чувствайте се свободни да носите слой колиета, ако роклята ви е изчистена от орнаменти, с дълбоко V образно деколте или поло яка, но замислете се преди да добавите каквито и да било бижута към дреха с богата раменна декорация например!

  1. СКЪПОЦЕННИ КАМЪНИ

Да… диамантите може и да са най-добрият приятел на едно момиче, но определено трябва да ги оставяте у дома си през деня, дори да сте от жените които се `къпят` в тях! Диамантените бижута са много елегантни и будят възхита и завист, но … като всички останали накити с вградени скъпоценни камъни, не търпят експериментиране.

Носете си годежния пръстен по всяко време, но пазете диамантените обеци, гривни и колиета за специални събития, важни тържества и всички онези моменти, когато сте сигурни, че си струва да блеснете!

В офиса или кварталния супермаркет не е мястото, колкото и да ви се искате да блеснете с уникалните си бижута със стил и блясък!

  1. БЪДЕТЕ `CREATIVE`

Имате разкошен пръстен, наследство от баба ви… Но не го носите, защото ви е твърде голям, а не искате да рискувате да го занесете за корекция, за да го запазите в оригиналният му вид. Винаги можете да го сложите на верижка и да го превърнете в напълно уникална и оригинална висулка. А дългата огърлица може да се носи по много различни начини – на един или няколко пласта около врата, като многоредна гривна, а защо не дори и като колан, стига стилът на облеклото ви да го позволява.

Сигурни сме, че имате много идеи, така че не се страхувайте да бъдете креативни – само така ще сте сигурни, че сте уникални! Не е трудно и да подберете вашите бижута със стил – просто спазвайте нашите мънички правила ;-)

Видяхте ли най-новите ни предложения?