ПОДАРИ БИЖУ и ПОЖЕЛАЙ ДЪЛГОЛЕТИЕ И МЪДРОСТ

Бухал е символ на дълголетието, мъдростта, знанието и ерудицията, разсейващи мрака на невежеството.

Бухал се използва за активация на учебния процес, работоспособността и умствения труд. Счита се, че помага на притежателя си да предвижда бъдещето и да види всичко невидимо за човешките очи. Много Фън Шуй специалисти смятат, че създава около себе си “енергийно поле на благополучие”, в което притежателят винаги чувства душевен комфорт и може да се развива в избраната посока.

Бухалът се смята и за мощен символ на Богатството.

Той благоприятства личностното израстване, което е не по-малко важно от финансовото благополучие, поощрява развитието на умствените способности, помага в натрупването на зная, усилва духовното развитие. Смята се, че присъствието на бухал усилва така наречения “късмет в ученето”.

Идеален подарък за хора на умствения труд, ученици, студенти, както и за ръководители на големи организации и фирми. Поставете бухала в Сектора на Кариерата или в Сектора на Децата. Добре е да го имате на работното място, ако работата Ви е отговорна и напрегната.

Незаменим помощник на децата, ако бъде поставен на ученическото бюро или си го носят постоянно със себе си под формата на бижу, ключодържател или друга вариация.

Вижте още:

Според множество народни поверия обаче, бухалът е птица, която не може да вижда светлината на деня и затова символно се асоциира с тъмнината, злите сили, тъгата, меланхолията, отшелничеството и самотата.

В Египет той бил олицетворение на студа, нощта и смъртта. Индианците от племето Мая Киче възприемат нощната птица като лошо предзнаменование и предвестник на смърт. При тях има поверие, че “когато бухалът пее, индианец умира”.

От друга страна, според прерийните индианци обаче птицата притежава силата да помага и да предпазва през нощта.

Бухалът е един от най-древните символи в Китай и според някои автори се смесва с образа на Огнения Дракон, емблема на Втората династия Ин. Безспорно е сред най-противоречивите образи, което пък от своя страна може би я прави най-добрият талисман и за човека – все пак никой от нас не е нито само добър, нито само лош.

Противоречие е например, че в същата тази азиатска страна Бухалът се е считал и за ужасна птица, символизираща мъжката ЯН енергия и крайностите, произтичащи от нея. Тази енергия се проявявала при лятното слънце-стоене и се свързвала със светкавицата, ковачите и лятната суша, която китайците мислели че се предизвиква от бухала.

В българския фолклор Бухалът и Кукувицата са представяни най-често като брат и сестра, прокълнати от майка си да се превърнат в птици, които да се мразят и да се чуват без да могат да се видят. Това обрамчва с много негативизъм образите на двете птици в родния ни фолклор, което за съжаление поражда същото отрицателно отношение към тях и в реалния живот.

От тази легенда произтича и поверието, че през деня кукувицата вика брат си бухала, който ѝ отговаря през нощта.

Видяхте ли най-новите ни предложения?