Купили сте си ново бижу и известно време спокойно и с удоволствие се наслаждавате на новата си придобивка, на чистия му блясък, ненаранената повърхност, ярките цветове….

Толкова чисти, толкова красиви, толкова изящни… но и те се нуждаят от правилна грижа. С течение на времето забелязвате, че гривната ви от полускъпоценни камъни сякаш е с по-пастелни нюанси, а в сребърния си пръстен вече не виждате отражението си…

Некачествени материали ли са причината за тези промени или може би лошата изработка? Колкото и опростено да прозвучи, две са основните причини любимите ни бижута и аксесоари да губят блясъка си. Първата се крие в лошата грижа от страна на притежателите им, а другата е напълно естествена – времето като период…

Времето, което не прощава дори на нас хората и всекидневно виждаме следите от него в огледалото…

В интернет и специализираните модни списания можете да откриете достатъчно информация как да поддържате и почиствате бижутата си от злато, сребро, платина, перли и др., но ние ще направим опит да се откроим с няколко съвета как да полагате основна грижа за бижутата си, преди да трябва да ги почиствате или да се наложи да се поправят.

Вижте още:

Най-голямата грешка, която се допуска е бижутата да се мокрят без необходимост – т.е. да се къпем с тях, да домакинстваме и т.н.

Независимо, че понякога като описание на някои бижута е посочено, че то може да се мокри, това не означава автоматично да извършвате с него посочените по горе дейности. Водата може и да ви се струва, че не вреди, но това е защото последиците от нея не се виждат мигновено, а с течение на времето.

Например всички знаем, че среброто променя цвета си от съприкосновението с хлорирана, а също и с минерална вода. По аналогичен начин водата влияе и на полускъпоценните камъни – водата `измива` част от наситените им цветове и променя цялостната завършеност на бижутата, изработени от тях.

Ще направим вметка обаче, че минералите е желателно от време на време да бъдат `преплаквани` с вода, тъй като те са енергийно заредени и имат свойството освен да излъчват и да събират енергия, без да правят разлика между положителна и отрицателна.

За водата пък се знае, че тя отмива отрицателната енергия, така че ако леко премиете минералите или за кратко ги поставите под течаща вода, ще ги пречистите от насъбраните лоши емоции.

Правилна Грижа за Любимите ни Бижута и Аксесоари

Дотук обаче говорихме за суровини, които дори и да намокрите, няма да им повлияете необратимо.

Но помислете…

Вашите бижута и аксесоари не винаги са изработени само от полускъпоценни камъни и метал!

Много модели са на ластична корда, други съдържат памучна връв, хартия, коприна – все материали, които дори и при леко навлажняване могат да променят свойствата и качествата си. Гривни с ластична основа или колиета на промазана връв могат да се мокрят, но съответното бижу, ще ви радва много по-малко отколкото, ако полагате необходимата грижа за него.

Това не означава автоматично да се откажете да купувате подобни бижута и аксесоари от страх и притеснение колко дълго ще им се радвате и дали парите ви няма да отидат на вятъра.

Просто имайте предвид всички `недостатъци` на артикула, който купувате и полагайте грижи за `собствеността си`.

Друга причина бижутата ни да губят очарованието си е неправилното им съхранение.

Признайте…

… захвърляте ли бижутата си в някое чекмедже или с внимание ги прибирате в подходяща кутия или торбичка?

Неглижирането на тази част от удоволствието да притежаваме лична колекция от бижута и аксесоари, води до наранена повърхност на любимите ни съкровища, до необратими белези и непоправими щети, а оттам губим и желанието да ги носим и да разнообразяваме ежедневието и визията си с тях.

Те стават `бреме`, което заема твърде много място и за което сме дали неоправдано (вече!) много пари.

Не на последно място ще припомним за последиците от времето като период… Всяко нещо, сътворено или не от човек, подлежи на `морално остаряване`. Времето не прощава на нищо и никого, така че преди да се ядосате, че сте дали парите си за пореден боклук, отчетете времето като фактор и имайте предвид износването, което то води след себе…

Сигурни сме, че сте напълно наясно с тази информация и едва ли ви казваме нещо ново, но понякога описанието на даден артикул е подвеждащо, единствено с цел да подсигури продажбата.

Не забравяйте, че всеки материал и всяко бижу изискват индивидуални грижи и внимание – с тях са били създадени, с тях е редно и да бъдат `отгледани`.

За нас е важно да си носите закупените бижута и аксесоари с удоволствие и самочувствие, затова ще се радваме ако се вслушате в съветите ни!

Видяхте ли най-новите ни предложения?