Лято –сезонът да покажете гривни в изобилие и разноцветни съчетания от минерали, цветове, суровини! Максимата „Колкото повече, толкова повече!” важи в пълна сила за пъстрите гривни, които се очертават като една от топ тенденциите за лятото.

„Колкото повече, толкова повече!”
(Мечо Пух :-) )

Всички знаем, че за съвършен външен вид трябва да завършим тоалета си подобаващо. Винаги има един детайл или дреха, върху която акцентираме. А защо това да не е богат набор от ръчно изработени гривни? Комбинацията от няколко гривни заема място сред топ акцентите. Изборът от материали и модели е огромен – метал, плат, пластмаса. Подходящи за вечерните морски разходки, за партита или др. поводи.

Гривната е прекрасен моден аксесоар, актуален по всяко време на годината. Преди  хиляди години, тя е била неделима част от тоалета на древните гърци, римляни, тракийци и други народи.

Носена като талисман, имала символично значение, пазела от зли духове и беди.

Днес, търсейки предимно нейните декоративни и функционални качества, тя може да подчертае изящната красота на женската китка или да прикрие някои несъвършенства. Ако не харесвате пръстите си, с атрактивна гривна можете да отклоните вниманието от тях. Това се постига още по-лесно, когато гривната се движи свободно по ръката или има поклащащи се елементи, привличащи погледа на околните.

С какво трябва да се съобразим, за да можем да носим не само правилните накити, но и за да ни стоят добре многопластовите гривни в изобилие:

Съобразете се с китката си: Размерът на китките е индикатор за костната ви структура. Когато те са фини и съотнесени към дланта са сравнително малки, повечето модели гривни биха им подхождали. Ако чувствате китките си прекалено малки, носете обемни гривни и часовници, които им придават ширина.

Вижте още:

Ако китките ви са едри, биха ви подхождали неплътни модели с отворена връзка, верижки или вълнообразен дизайн, които позволяват през тях да се види кожата ви. Те прикриват китките, като добавят визуално свобода и движение в тази област. Тези модели правят по-малко забележими относително широките форми. На такъв тип ръце, биха стояли добре и множество тънки гривни, носени заедно.

Съобразете се с дължината на ръцете си: Ако имате непропорционално дълги ръце, носете много гривни наведнъж. Това би скъсило визуално външния им вид и ще балансира визията ви. Ако имате къси ръце, носенето на прекомерен брой гривни може да скрие напълно тясната част около китката ви, а това би придало усещане за съвсем къси и тромави ръце. За перфектна визия, носете гривни, които подчертават плавната линия на ръката и китката.

Ако ръцете ви са едри и по-пълнички, бъдете внимателни колко широки гривни избирате. По-добре е да носите такива, които стоят свободно. Избягвайте тези, прилепващи напълно по китката. Дори и да са ви удобни, те биха засилили ширината им и може да предизвикват усещане за съвсем къси и дебели ръце.

И накрая, един практичен съвет:

Винаги проверявайте ефекта от бижутата, които поставяте, в огледало, отразяващо целия ви ръст! Така по-лесно ще прецените как те влияят на визията ви и дали са интересен и перфектен акцент.

Както виждате, няма нищо по-цветно и вълнуващо през лятото от един богат набор цветни гривни в изобилие върху дамската ръка – подбрани правилно и съчетани с вкус!

Материал на Марабу.бг

Видяхте ли най-новите ни предложения?