Емоционалният розов кварц носи нежност, прошка, състрадание, доброта, толерантност и носи вътрешен мир и хармония.

Розов кварц премахва страховете, омразата и гнева, повдига самочувствието и лекува емоционалните рани и травми. Този камък се свързва със сърцето, любовта и красотата. Успокояващото му действие помага за балансиране на ин-ян енергията, а топлотата му лекува емоционални сривове и укрепва приятелството.

Стимулира добрите отношения и води до емоционално равновесие.

Символ е на чистата любов и я пази от разруха. Понякога го наричат „камък на любовта“, облекчава емоционалния и сексуалния дисбаланс, като същевременно отстранява силния гняв, негодувание, вина, страх и ревност. Помага на хората да развият у себе си състрадание и обич, да се научат как да дават и получават любов.

Увеличава творческите способности и увереността в себе си. Помага ни за осъзнаем истинската си същност.

Розов кварц засилва връзката ни си духовните водачи и е чудесно средство за работа с деца. Дори ако просто се държи в ръка, той може да успокоява, като наред с това излъчва вибрации на топлота и сигурност. Помага да излекуваме дълбоки емоционални травми от детството, като липсата на любов и ни помага за вътрешното ни осъзнаване. Помага да постигнем помирение със семейството и др.

РОЗОВ КВАРЦ - Нежност и Хармония

Вижте още:

Носете бижута с този минерал или дръжте в себе си розов кварц, когато сте отчаяни и искате да ви обичат, когато имате нужда някой да се грижи за вас…

В природните кристали се образуват мехурчета когато приемат някаква повърхност от мястото където се образуват. Ако поставите кристал във вода, то тя оказва върху човека целебно и стимулиращо действие.

Има поверие, че живата вода от приказките е била вода която преминавала през този кристал и той и придавал тази сила.

Известно е, че всеки кварц има очистително стимулиращо действие и затова от него се приготвят магически украшения.

Видяхте ли най-новите ни предложения?