Когато се сдобиете с необходимия и/или желан минерал, преди да започнете да го носите е нужно да се извърши пречистване на натрупаната до момента информация, която е абсорбирал и след това да бъде зареден.

Ако бъдете привлечени от цвета, формата или шарките на даден камък, това означава, че вибрациите му са сходни с вашите към този момент, и че това е „Вашият” камък, той също ви е избрал и ще ви помага.

След пречистване и зареждане съответният кристал ще ви носи само позитивна енергия, тъй като не е кодиран и индивидуализиран. При избор на минерал или кристал, можете да изберете и онзи, който съответства на вашата зодия или на месеца ни на раждане. Това обаче, няма никакво значение, тъй като независимо от зодиакалния знак, всеки човек в различен етап от живота си, има нужда от определени минерали и кристали съответстващи на вибрациите му в този момент. Затова най-правилният избор на минерал или кристал ще направите, когато се вслушате в собствените си усещания към камъка.

При покупка на минерал или кристал, се отдайте изцяло на влечението на сърцето си към него, без да се притеснявате дали той ви съответства зодиакално.

Векове наред хората са приемали кристалите за нещо мистично и са им приписвали какви ли не магически свойства, някои от които за днешния човек звучат смехотворно.  Така например, кварцовите кристали са се смятали за носител на лечебна енергия и като такива са се почитали при повечето шамани по света.

Нефритът е почитан в древен Китай и Централна Америка (маите, ацтеките, олмеките), като божествен камък притежаващ неземна мощ.

Има запазени мумии на инките, които са покрити с нефритени плочки. Древните са смятали че така ще ги запазят за вечността. Цветовете на някой от кристалите също са се смятали за свещени, така например тъмносиният цвят на лазурита гонел демони и предпазвал от уроки – така смятали древните египтяни. Силата на минералите и цветовете се използва и днес в съвременната магия, но задължителна правилно е след употреба, да се премине през процес на пречистване на съответния камък.

Пречистване на Кристалите/ МинералитеКРИСТАЛ и ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ
РОЗОВ КВАРЦлюбов, успех в училище
АМЕТИСТлюбов
МАЛАХИТпари
АХАТпредпазва от рискови постъпки
ГРАНАТпротив уроки
ПЕРЛАстабилност в семейството и хармония
КОРАЛзащита
КЕХЛИБАРздраве и за изпълнение на желания
ПЛАНИНСКИ КРИСТАЛзащита, универсален камък

Да кодираш нещо означава да „вкараш“ в него желаната информация, в резултат на което камъка ще привлича това, което е необходимо на притежателя му.

За да се получат добри резултати са необходими няколко неща:

Първо да се подбере специален камък, защото камък, който носи енергия за пари, няма как да се кодира за любов. Второ- необходимо е този камък вече кодиран да бъде свързан с притежателя си и да резонира с него, за да може помощта да е насочена конкретно. За пречистване на конкретен кристал са ви

НЕОБХОДИМИ:  Една бяла свещ, съд с вода, морска сол.

ХОД НА РИТУАЛА: Запалете свещта и между вас и нея поставете съда с вода и след това кажете заклинанието:

“Чрез силата на водата и огъня пречиствам този кристал от всяка информация”

След това извадете камъка от водата и го сложете в купичка със сол заровен да престои през нощта. На сутринта е готов за употреба.

Вижте още:

РИТУАЛ ЗА ЗАРЕЖДАНЕ НА КРИСТАЛ: След като кристала е изчистен е необходимо да го заредите с енергия

НЕОБХОДИМИ СА:  За целта са нужни 3 бели свещи и кристала с който ще се работи .

ХОД НА РИТУАЛА: Подредете ги в равностранен триъгълник с върхът към вас. Вземете камъка и го сложете по средата на триъгълника. Представете си как около него се образува сфера от енергия идваща от свещите и кажете заклинание, че чрез своята сила и енергията на огъня зареждате камъка с енергия за общо благо, сега. Представете си как топката се смалява докато кристала я погълне напълно.

ПРЕЧИСТВАНЕ НА БИЖУТАТА С МИНЕРАЛИ:

Тъй като много често в бижутерия минералите са вплетени/ обковани, не е желателно да се мокри цялото бижу! Памучната връв, копринените корди и/или различните метали биха били повлияни негативно от водата. Затова, за да пречиствате камъните, е достатъчно от време на време внимателно с мокри пръсти да ги премивате – по този начин изчиствате натрупаната в тях негативна енергия, събрана от заобикалящия ви свят, както и отрицателното влияние на всеки докоснал се до тях.

Вярва се, че полускъпоценните камъни възприемат всяка енергия, докоснала се до тях, затова е необходимо да ги пречиствате редовно с вода!

Материал на An-G Design по различни интернет източници

Видяхте ли най-новите ни предложения?