Вероятно винаги досега, когато сте избирали естествени камъни за вашите бижута, сте се интересували от комбинацията зодия и съответстващ минерал. По тази тема има изобилие от информация – в подбраните бижута според рождения месец и рождените камъни се вярва от древни времена.

Днес обаче ще ви представим нашата селекция минерали и бижута според рождения месец, като оставяме на вас избора да се съобразите с нея или да се изкушите от бижу с камък, в който сте се влюбили от пръв поглед.

Селекцията ни до някаква степен се покрива със зодиакалната характеристика, но и съществено може да я промени. Традиционно хората избират и носят своите рождени минерали с цел и надежда да им донесат късмет и благополучие, но не е излишно да знаете малко повече за свойствата и значението на свързаните с рождения ви месец камъни:

1. ГРАНАТ/ ЯНУАРИ – Гранатът е  скъпоценен камък за родените през януари и за него се твърди, че е талисман на защита, гарантиращ успех, а освен това притежава и лечебни сили. Най-често срещаният гранат е дълбоко, наситено червен или с тъмно лилав до черен цвят, но съществува и в други  цветови разновидности.

Качествата, които се свързват с този минерал, а оттам и с хората, чиито талисман е, са чистота, истина, вярност и приятелство. Изследователите на свойствата на минералите, твърдят също, че този камък помага при проблеми с белите дробове и сърцето.

Дори да не сте сигурни и да се отнасяте скептично към силата на камъните, то уверяваме ви, че гранатът сам по себе си е изключително впечатляващ минерал, който си заслужава да притежавате в колекцията си от бижута, дори и да не сте родени през януари..

2. АМЕТИСТ / ФЕВРУАРИ – Красивият аметист се препоръчва и се свърза с родените през месец февруари.
Цветовете му варират – от светло до тъмно лилаво, което пък сигурно се досещате е цветът на кралските особи.

Аметист се свързва със стабилност, мир, баланс, смелост, вътрешна сила, искреност и спокойно разпореждане. На лечебните му свойства се приписва помощ при главоболие, безсъние, артрит и ставни болки.

Интересно приложение, че е смятан за лековит и по отношение на различни зависимости, като например тютюнопушене или алкохол.

Минерали и Бижута Според Рождения Месец3. АКВАМАРИН / МАРТ – Успокояващо синият аквамарин, за родените през Март, носи и библейски смисъл – син като небесна благодат.

На аквамарин се приписват вярност, смелост,  приятелство, помага на притежателя си да повиши знанията и комуникационните си способности.

Традиционно, като всички останали минерали, и аквамаринът притежава богат набор от лечебни сили. Помага при проблеми с гърлото, а също и при стресови състояния, нервно напрежение и др.

4. ДИАМАНТ / АПРИЛ – Мдааа… не е шега работа да си роден през Април…

Диамантите може и да са най-добрият приятел на момичетата по принцип, но това се отнася с пълна сила за родените през ранна пролет.

Обикновено диамантите са безцветни, но може да намерите и цветни скъпоценни камъни от тази група.

Диамантите помагат в подобряването на отношенията с околните, защото родените през четвъртия месец на годината, се отличават с по-високи нива на конфликтност и отстояване на позиция, дори когато осъзнават, че не са прави.

Диамантите повишават вътрешната сила, но даряват притежателя си и с баланс и яснота. Помагат при мозъчни заболявания и проблеми с хипофизната жлеза.

Вижте още:

5. ЯСПИС / МАЙ  – Яспис е камъкът на изненадите и може би затова се свързва с родените през май – не знаеш какво време и настроение да очакваш – пролетно или лятно!

По принцип яспис може да се носи като универсален амулет за защита и здраве, но се вярва че дарява притежателя си и с късмет.

Лекува проблеми с храносмилането, сърдечно-съдови заболявания и предпазва при магнитни бури. Справя се с главоболието и повишеното кръвно налягане.

6. ПЕРЛИ / ЮНИ – Перлите символизират скромност, целомъдрие и чистота, което вероятно се обяснява с тяхната популярност във Викторианската епоха.

Вероятно това са качествата, които отговарят и на родените през юни и затова изборът на специалистите е перлите да са техният талисман. Вярва се, че повишават самочувствието и положителната самооценка. На тези „скъпоценни океански камъни“  се приписват редица лечебни свойства, като например полезни са за сърцето, далака, стомаха и червата.

Перлите се срещат в различни цветови гами и предполагат стил и елегантност, така че честно казано не е нужно да сте родени през юни, за да притежавате поне едно перлено бижу.

Всъщност, направо си е задължително!

7. КОРАЛ / ЮЛИ – Преди време се е смятало, че коралът е цвете и поради това са го наричали „Градината на морето.

Може би това е една от причините да го свързват с родените през юли – когато всичко в природата буквално разцъфтява! Коралът, традиционно се използва като амулет, защото защитава от зли очи, демони и др. зли сили. Този минерал се свързва с емоциите – предполага се, че дарява вътрешен мир на притежателя си, успокоявайки и контролирайки чувствата му.

Засилва въображението, интуицията и жаждата за развитие и знания. Коралите символизират радост и щастие и дават възможност на този който ги носи да се радва истински на живота!

Как да не ти се поиска да си роден през юли!

8. МАЛАХИТ / АВГУСТ – Малахитът е познат като камък на световната хармония и мир, затова може би е редно да очаквате именно тези качества и от родените през август.

Този минерал е известен с това, че придава лекота на душата, избавя от глупави сънища и кошмари, мрачни фантазии и черни помисли. Вярва се, че от всички известни скъпоценни и полускъпоценни камъни, малахитът поглъща най-много негативна енергия, докато „пази“ притежателя си.

Как да не им завидиш на родените през месец август – имат си най-мощния защитник, но е необходимо и да се грижат за своя минерал – трябва да го пречистват от събрания отрицателен заряд, като го премиват често с вода.

9. ОБСИДИАН / СЕПТЕМВРИ – Енергията на този камък се свърза с огнената стихия, но и с родените през септември. Смята се за камък-закрилник, способен да предпазва от негативна енергия и от измяна.

В Индия е почитан като камък-чистач – пречиства притежателя си и освобождава организма от излишна агресивност. В миналото е смятано, че за да се предпазиш от болести е било достатъчно само да носиш амулет от обсидиан. Да се надяваме, че също толкова здрави и неподатливи на вируси са и родените през септември.

Лечебната сила на камъка се свърза с проблеми в костната и мускулната система, при болки в гърба, при простудни заболявания.

Минерали и Бижута Според Рождения Месец10. ЛУНЕН КАМЪК / ОКТОМВРИ – Излъчвайки надежда, невинност и чистота, лунният камък определя и живота на родените през октомври.

Този минерал повишава въображението и мечтите, носи щастие, вярност, лоялност и доверие. Бил е много популярен сред древните римляни, които смятали, че е образуван от лунна светлина, а в Индия вярвали, че представлява втвърдени лунни лъчи.

Едно от поверията гласи, че ако при пълнолуние се държи в уста, дарява със способността да се предсказват бъдещи събития.

Лунният камък и в наши дни е почитан в редица култури като свещен и даряващ късмет, но най-силно действие има той върху родените през октомври, на които носи щастие, успех и просперитет.

11. ЖАДЕИТ / НОЕМВРИ – Лечителите вярват, че благородният жадеит със своята енергия възстановява нарушената биоенергетика на човека, дава емоционален заряд, балансира и успокоява емоционалните изблици.

Затова смело може да се твърди, че родените през ноември са от най-стабилните и уравновесени хора. Тези скъпоценни камъни осигуряват здравина, подмладяват, увеличават усещането за щастие и спомагат да се освободите от напрежението.

Като лечебно свойство им се приписва регулиране на кръвното регулиране, положителен ефект върху сърцето, а за по-суетните – защитава от влиянието на времето!

12. ТЮРКОАЗ / ДЕКЕМВРИ  – Тюркоазът е минерал-амулет за родените през декември. Той носи просперитет, успех, щастие и добър късмет, освен това насърчава откритата комуникация и диалог, като същевременно увеличава креативността, спокойствието и духовните търсения.

От лечебна гледна точка, тюркоаз се смята за най-мощен, защото предпазва от всички болести. Смятан е за универсален лек, който се бори с отрицателната енергия, но е особено полезен за очите.

Всеки един от тези минерали има специални свойства, които датират и са познати от най-древни времена. Но дори и да не са свързани с рождения ви месец, няма да сгрешите ако изберете бижу или бижута, изработени с който и да било от тези камъни, защото всички те са очарователно красиви и позитивно заредени.

Видяхте ли най-новите ни предложения?