В египетските йероглифи фигурата на орел означава начало, ден, живот.

Орел е символ на устремения дух, символизира въздуха и огъня. Олицетворява също така безсмъртието и е въплъщение на божествената любов, проявена на земята. В света на птиците играе същата роля, каквато лъвът на земята – той е “господарят на небесата”. Татуиран върху тялото, гарантира дълголетие.

1. Орелът символизира небесната сила на светещото небе, озарено от ярката слънчева светлина, която поглъща мрака.ОРЕЛ - Символ на Устрем и Свобода

2. Орелът може да отлети до Слънцето, да се взре в ослепителното му сияние и да се слее с него.

3. Орелът, които обиколя около Слънцето и после се изкъпи в езеро, придобива безсмъртие.

4. Орелът е единственото животно, което може да лети над облаците и да гледа право в обедното слънце без да ослепее.

Вижте още:

5. Орелът има осем пъти по-силно зрение от хората, което му дава възможност да види плячката от километри.

6. Орелът тежи по-малко от домашна котка, силата му няма нищо общо с неговия размер. Краката му с ноктите са по-силни от човешка ръка.

7. Орелът се грижи постоянно за поколението си дори и когато е пораснало.

8. Орелът е вестител на победата на интелекта над физическото начало.

9. Орелът значи остро духовно зрение.

10. Орелът е носителят на човешките молитви към света на духовете.

11. Орелът
появил се в съня на жена е знак, че тя ще роди момче. То ще стане велик мъж.

12. Орелът подпомага лекарство като свързва тялото с Дух за изцеление.

13. Орелът ни напомня, че животът изглежда по различен начин от високо.

14. Орелът е силно свързан с въздуха, той е свързан както с Интелекта, така и с Духа. Учи ни да не зависим изключително от интелектуални решения.

15. Гордият орел е независим. Орела иска от нас да си позволим да бъдем свободни, за да достигнем радостта, която сърцето ни желание.

16. Той използва човката си за разрушаване и смачкване, тя е най-силната част от тялото му. Напомня ни да обърнем внимание на нашата реч и думите и как те влияят върху другите. Ние основно използваме челюстите си за говорене.

17. Свободолюбивият орел ни учи да преодолеем страха от неизвестното, за да можем след това да полетим толкова високо колкото ни сърце иска.

18. Орелътпредставлява съзерцателна мисъл.

19. Орелът значи сътрудничество и единство в по-разнородна група.

20. Орелът ни учи, че Земята не е единственият ни дом, да не забравяме истинския ни дом – света на Духът.

21. Орелът е моногамна птица. Крилата са символ на баланс между мъжът и жената. Нуждата от сътрудничество за постигане на желаната цел. Крилата на орела символизират взаимната зависимост между двата пола.

22. Орелът е търпение, умението да се изчаква подходящия момент.

23. Орелът е именуван от човеците най-първо с името ХАРАШ, haraš (хетска дума, Анатолия (днешна Турция)). После ХОРОС (староегипетската дума, Horus), което означава “сокол”. ХРЪСЪ е богът слънце на старорусите (украинските траки). Синът на Борис Михаил носи името Владимир Хръсъ (“Расате”).  ”Расате” се предполага, че е латинизираният вариант.

24. Орелът е герб на Аматок, тракийски владетел на Одрисите от 5-ти век преди Христа. Среща се и като статуя в Свещарската гробница. Често срещан е като златен орнамент при скитите, които са носили името соколоти – соколи, орли.

25. Орелът е именуван от Българите с името ОРОЛ, това е име на един одриски цар от 5-ти век п.х. и един гетски цар от 2-ри век п.х.. Одриският цар ОРОЛ е дядо на известния тракиец Тукидид (гр. Θουκυδίδης; лат. Thucydides), чиито баща носи същото име ОРОЛ/ОЛОР.

Видяхте ли най-новите ни предложения?