Сигурни сме, че всеки един от нашите клиенти е изпитвал поне малка доза колебание дали да си поръча бижута онлайн или да се разходи на шопинг по търговските улици на своя град.

Ще ви представим своите плюсове на пазаруването чрез интернет, но няма да скрием и минусите.

An-G Design е Бутик за Бижута, затова сме конкретизирали статията за пазаруване на бижута онлайн, но фактите важат с пълна сила за всеки един интернет магазин:

 ПАЗАРУВАНЕТО НА БИЖУТА ОНЛАЙН Е РИСК

ДА – Пазаруването по принцип винаги може да бъде риск, когато не знаеш кой стои срещу теб, особено удобно скрит зад монитора.

Търговията се превърна в `мръсна` дума в последните години и тя невинаги се извършва от лицензирани лица, т.е. регистрирани търговци, а трудно контролируемата онлайн среда дава много възможности на некоректни фирми фантоми.

НЕ – Като активни потребители вие трябва да сте наясно с правата си, но още по-вече ще сте си полезни, ако се научите да се ориентирате в информацията, която ви залива в интернет пространството.

Онлайн магазините са неизброими, но малко от тях  предоставят пълна информация за себе си, изискуема по закон – като например пълно наименование на юридическото лице, постоянния си адрес и/или седалището на фирмата, телефони за директен контакт, електронна поща, данни за вписване в търговски регистър или друг публичен регистър!

Когато знаете какви са задълженията на отсрещната страна е много по-лесно да опазите правата си!

За целта е желателно да се запознаете с актуалния  ЗАКОН ЗА ЕЛЕКТРОННА ТЪРГОВИЯ и ЗАКОН ЗА ЗАЩИТА НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ

Пазарувайте Безопасно Бижута Онлайн

Вижте още:

ПАЗАРУВАНЕТО НА БИЖУТА ОНЛАЙН Е НЕУДОБНО

ДА – Когато пазарувате от физически магазин, вие имате възможност да пипнете стоката, да се уверите с очите си в качествата й, както и че е точно това което търсите.

Знаете, че купувате въпросните бижута, дрехи или обувки в състоянието в което са пред вас и няма да се наложи със страх да очаквате какво ще получите с куриер срещу не малка сума.

Това е факт и ние не го оспорваме.

Но замисляте ли се колко време ви отнема да обиколите магазините за да търсите нещо, което може и да не намерите? Време, което можете да прекарате заедно с приятелки на кафе, евентуално с таблет или мобилен телефон пред себе си, пазарувайки по възможно най-удобния и модерен начин, а именно онлайн?

НЕ –  Първото и най-хубаво нещо при онлайн пазаруването е, че можете да се “разходите” почти едновременно в няколко магазина и то в рамките на пет – десет минути.

Избирате си модели, сравнявате цените, запознавате се с условията за доставка, намирате информация за фирмата, която обслужва електронния бутик и правите своя избор…

А благодарение на развитието на куриерските услуги в България, имате възможност и съвсем спокойно да очаквате поръчката си! За ваше удобство, ние имаме сключени договори за куриерски услуги с двамата лидери в този бранш – Еконт и Спиди, а те предоставят напълно безплатната опция

„виж преди да платиш”,

т.е. не плащате стоката докато с очите си не се уверите, че в пакета е именно това, което сте си поръчали.

ПРИ ПАЗАРУВАНЕТО на БИЖУТА ОНЛАЙН НЕ МОГА ДА ВЪРНА СТОКАТА

Тук няма „ДА” и „НЕ” – тук става въпрос за закон, а именно:

В Европейския Съюз (от който България е част) след 13 юни 2014 г. вече имате пълното и законно право да се откажете от направената онлайн покупка  в срок от 14 дни. В рамките на този срок можете да се откажете от своята поръчка поради каквато и да е причина – дори ако просто промените решението си, но все пак желателно е да уважавате българския бизнес и да не разигравате продавачите, защото това са разходи за тях – разходи, които могат да вложат в по-високи заплати, по-качествени материали, по-добро обслужване, по-богат асортимент и т.н.

Внимание! Моля, имайте предвид, че не можете да използвате стоки, които сте получили, преди да решите да се откажете от покупката. Правото на отказ съществува, за да ви позволи да разгледате продукта по същия начин както в магазин, а не за да го използвате безплатно в продължение на 14 дни!

Бъдете информирани потребители за да е удоволствие пазаруването на бижута онлайн (а и не само), защото харесва ли ни или не, интернет превзема  голяма част от ежедневието ни, а и много често, колкото и невероятно да се стори на някои, това което ще намерите да се продава онлайн, няма да го намерите в никой физически бутик във вашето населено място.

Това важи с пълна сила за уникалните РЪЧНО ИЗРАБОТЕНИ БИЖУТА, които голям процент от дизайнерите предпочитат да продават сами и онлайн!

И когато следващият път ви мъчи безсъние, ще знаете какво да правите :-)

Видяхте ли най-новите ни предложения?