Ако обичате модата или поне мъничко се вълнувате от перфектния си външен вид,

Разчиствайте Гардероба си Поне Веднъж Месечно

едно от най-полезните и добри неща, които можете да направите, е да се погрижите за подредения си гардероб (съвсем спокойно можете да приемете „гардероб“ като „живот“, защото да „разчиствате“ редовно и двете от ненужния свръхбагаж, е повече от важно за собственото ви пълноценно изживяно битие).

Разчиствайте Гардероба си Поне Веднъж Месечно, а не чакайте да пукне пролетта, за да се захванете с пролетното преподреждане (почистване).

Всички сте чували за така нареченото „пролетно почистване“, т.е. с настъпването на пролетта и топлите месеци от годината, настъпва време да освежим и реновираме и/или ремонтираме домовете си. Слава на Бога, не е необходимо да чакате този прекрасен сезон от годината, за да се сетите за гардероба се.

Като изключим нормалното пренареждане на скрина според времето (примерно да размените купчината дрехи с къс ръкав и мини полите с тази на вълнените пуловери и дълги дънки), желателно е веднъж в месеца да си правите нещо като „равносметка“.

Разчиствайте гардероба си със същото постоянство, с което се грижите и за дома си!

Разчиствайте Гардероба си Поне Веднъж МесечноКакво имаме предвид ли?

Първото и най-важно е, че ако наистина сте любителка на модата, съвременните тенденции, актуалните цветови стилове и др. подобни, от чисто самоуважение не бива да притежавате нещо, което не мислите, че е достатъчно стилно, красиво, модерно, вдъхновяващо или … дори полезно. Това правило важи не само за гардероба и живота, както уточнихме, но например и за дома ви.

Огледайте се… спалнята, хола, дневната ви… затрупани ли са от ненужни предмети – дребни сувенири, за които не помните откъде са ви; грозни статуетки, които държите на видно място, единствено за да не обидите, този, който ви ги е подарил; смешни картини, които само запълват пространството по стените…

Всяко нещо във вашия живот, гардероб, дом, трябва да е отражение на самата вас, на вашите принципи и разбирания!

Не задържайте около себе си хора  и предмети, които просто „понасяте някак си“…

Ограждайте се от красиви и вдъхновяващи личности и материални притежания.

За съжаление ние хората сме свикнали просто да трупаме, без да се замисляме за качеството и необходимостта от това, с което изпълваме живота / гардероба си. А е важно… търсете качеството и не!, не става въпрос за скъпо качество – не се опитваме да ви стимулираме да купувате скъпи стоки, твърдейки, че само те са качествени… Напротив, стремим се да ви накараме да бъдете по-внимателни и да отсявате наистина качественото, а не да залагате на пълния с „отпадъци“ живот, ръководейки се от грешната максима, че е важно просто да имате…

Разчиствайте гардероба си – разчиствайте живота си.

Разчиствайте Гардероба си Поне Веднъж Месечно

Но да се върнем на гардероба ви…

Всеизвестна истина е, че жените, макар никога да нямат какво да облекат, в гардероба си „събират“ три основни типа дрехи:

  • първите, естествено, са удобните – тези, които могат лесно да бъдат „навлечени“ дори без да  е нужно гладене, като дънки, тениски и др. подобни;

  • вторите са от типа „работни“ – тези, с които добиваме по-представителен вид, но също се характеризират с удобство и могат да бъдат определени и като спортно-елеганти;

  • третият тип са онези… които всички жени, без изключение, ревностно и упорито пазим – за онзи божествен момент, когато кантарът най-накрая ще покаже, че сме свалили омразните пет килограма и ще може да се пъхнем в тясната лятна рокличка, примерно, която преди две години сме си купили за морето; или пък тоалетите, които …. сме обличали веднъж в живота си за специален повод (абитуриенски бал, сватба и др.) и от сантименталност не искаме да се разделим с тях, но не ги и обличаме повторно, защото или не са подходящи или „О,ужас!“ – с какви очи ще се явите на официално събитие с рокля, с която вече имате стотина снимки (има дами, които разсъждават и по този начин, ако случайно не разпознавате себе си).

Да не говорим, че дрехите винаги носят „почерка“ на своето време и често след пет години (долу-горе) минават в графата „демоде“, а „демоде“ няма нищо общо със „стилно“

Вижте още:

Независимо, че модата, също като живота, е кръговрат и всички тенденции рано или късно се повтарят, на една дреха винаги ще ѝ личи дали е произведена през 80-те, 90-те или новия век. Затова… редовно разчиствайте гардероба редовно!

Продължава… < 1 – 2 към следващата страница >

Видяхте ли най-новите ни предложения?