В Китай наричат ефектното тигрово око „камък на сбъднатите надежди”.

Тигрово око ще ви помогне в изпълнението на желания, носи успех в работата, стабилизира финансовото състояние, помага при изпити и важни бизнес срещи, в периоди на сериозни жизнени промени предпазва от крах и разочарования, лекува необоснованата ревност. Като талисман тигровото око помага на своя притежател да прояви мъдрост и гъвкавост. Не само прекрасно оценява създадената обстановка, но и позволява да се приспособите към промените и настроенията на околните по най-подходящия начин.

ТИГРОВО ОКО Сбъдва ЖеланияС помощта на тигровия камък винаги ще намирате най-добрия и безконфликтен изход от всяка ситуация.

На дамите носи късмет и успех във всевъзможни дела и във възпитанието на децата, а бизнесмените предпазва от коварството на конкурентите и им позволява да получат възможно най-голяма материална изгода. Това е камъкът на хората с висока емоционалност, които са склонни по-скоро да се приспособяват към заобикалящият ги свят, отколкото да го „преправят“.

Той е и камък защитник, който предпазва от нечисти сили дома.

Индийците вярвали, че предпазва от всичко и е камък стимулатор и обостря интуицията. Помага като успокоява гнева и носи успех на добрите хора, а също лекува ревността.

Съвременниците мислят, че помага при бронхиални астми, смъква кръвното и лекува псориазис.

Съответства на хората от зодия Козирог, Телец и Дева.

Твърди се, че тигровото око всъщност това са паднали от небето звезди. От тях се изработват ефектни огърлици, статуетки, пръстени и миниатюрни дръвчета. Камъкът е бил известен още в древността.

Римските войници са го носели като амулети с гравирани на него символи, които са ги защитавали в боевете.

Маговете са го смятали, че това е камъкът който управлява слънчевата енергия и я преобразува в поток с целителна еманация, като я отпращат към тялото на човека. Затова камъка го носели хора които са болни и отпаднали. Полезен е още при възпалителни процеси, астма, слаба сърдечна дейност, възпалено средно ухо, , при парализа след инсулт, хронични депресии и ревматизъм. Камъкът може да помогне и да възстанови организма след операция, а и предпазва от безсъние и кошмари.

Вижте още:

Тигрово око е кварц или халцедон, с красив жълто златисто или златисто кафеникав цвят и копринен оттенък. Цветът си придобива от включените примеси в него окиси на желязото. Той е полускъпоценен камък с твърдост 7 по скалата на Мос. Плътността му е 2,6. Находищата му са в ЮАР, Намибия и Западна Австралия. В изграждането му влизат множество влакна на минерала крокидолит и така на повърхността му се образува светлинна лента напомняща на тънка разтегната зеница. Участието на желязо в състава на камъка му предава кафеникаво-златист цвят с копринен оттенък, по който се отличава от котешкото око, което има оптически ефект.

Видяхте ли най-новите ни предложения?