Фонтана е модна къща, специализирана в създаването на продукти за висша мода.

Ателие Фонтана е основано през 1943 г. от  три сестри стилистки – Зое, Миколи и Джована.

Сестрите и тяхното студио,  са едни от първите, които дават тласък на  “Произведено в Италия”, като по този начин представят на света италианското чувство за стил.

 

Историята започва през 1938 г.   в провинция Парма, където трите сестри са ангажирани в шивашката дейност и по този начин продължават семейната традиция.

По-късно трите предприемчиви сестри решават да се преместят в Рим, където започват кариера като  работят с различни собственици на модни студиа, но и не спирайки да мечтаят за собствено ателие.

И всичко това в разгара на Втората световна война. Първият им клиент е уважаваната Gioia Marconi – дъщеря Dzhulelmo Marconi (изобретател на радиото), която печелят с оригинални, креативни и творчески идеи.

Вижте още:

Фонтана – Три Сестри в Света на Модата

Фонтана – Три Сестри в Света на Модата

След войната, модна къща Фонтана

жъне бърз успех след като в началото на 50-те години американската  актриса Линда Кристиан поръчва при тях своята сватбена рокля за церемонията в Рим с известния актьор Тайрън Пауър.

Естествено бракът им е горещо отразяван във всички медии, което изстрелва сестри Фонтана на корици на модни и лайфстайл списания.

Трите творчески надарени сестри-дизайнерки се превръщат в любимки на безброй звезди сред които Елизабет Тейлър, Одри Хепбърн, Барбара Стануик, Грейс Кели, Жаклин Кенеди, Джоан Колинс, Урсула Андрес, Сорая, но най-постоянна клиентка им остава Ава Гарднър, с  която  изграждат добро приятелство.

Atelier Fontana в Рим, на площад Испания,  изиграва решаваща роля във формирането на италианската и световна мода, отваряйки пътя за много известни италиански стилисти, които са се появили с течение на времето.

Днес, някои продукти Fontana, са изложени в най-важните музеи на света като Гугенхайм и Лувъра.

По материали от чуждестранния печат: Снимка Fashiony.ru

Фонтана – Три Сестри в Света на Модата

Фонтана – Три Сестри в Света на Модата