Хамса-Ръката на Фатима е символ от Близкия изток, датиращ от праисторически времена, проектиран да ни защити от лоши очи, лош късмет, както и от завистта на другите.

Ръката на Фатима е амулет, използван от християни и мюсюлмани от цял свят.

Силното спиращо действие на негативната енергия не само върху собственика на амулета, но и върху имота и близките му, подтикнало и хора от други култури да го използват за защита.

Легендата разказва…

… как веднъж Фатима, дъщерята на пророк Мохамед, бъркала яденето на огъня, когато влязъл мъжът й Али. Водел друго момиче, което също искал да вземе за жена, а с Фатима били женени съвсем отскоро.

Фатима била така съкрушена, че не разбрала как изпуснала лъжицата и продължила да бърка яденето с ръка. Душевната й болка била толкова силна, че въобще не усетила физическата.

И продължавала да бърка, и да бърка…

Али така и не си взел друга жена.

А оттогава ръката на Фатима станала символ на търпение, вяра и залог за изпълнение на дадената дума.

Вижте още:

Основната символика на ръката е действие, сила, власт и защита.

В държавната религиозно – обредна система на индуизма, хиндуизма и Египет е символ и на върховната държавна власт. Амулетът “Ръката на Фатима” (отворената длан на Фатима, дъщеря на Мохамед ) символизира петте основни стълба в религията – вяра, молитва, поклонничество, пост и милосърдие.

Това е един от най-силните амулети ползван от мюсюлмани и християни в цял свят!

Видяхте ли най-новите ни предложения?