Амазонит е идеалният помощник на жените, защото магичното свойство на този камък е свързано преди всичко със семейното огнище.

Носи им радост от живота, любов, духовен подем и положителни емоции.

АМАЗОНИТ - Зарежда с Радост и ЛюбовВ миналото традиционно жените са носили колиета от амазонит за поддържане на млада и красива кожа. Много подходящ за нервни и неуверени в себе си хора – намалява стреса, способства за преодоляване на комплексите, провокира оптимизъм и радост от живота. Амазонитът е разновидност на микроклина с бели прораствания от минерала албит. Той има ярко зелен или син цвят, а твърдостта му е 6 или 6,5 по скалата на Мос с блясък от стъклен до перлен.

Относно името му…

…има легенда в която се говори, че скитските жени са го използвали във вид на прах като си масажирали бюста за да има хубав вид и поддържал ръста му.

Дали пък оттам не е излязла легендата за амазонките с красивите гърди? В древногръцките митове се говори, че главната амазонка е носела пояс, който е бил направен от зелени камъни и е възможно тези камъни да са от амазонит. При разкопки на скитски могили са намерени украшения именно с този камък.

Амазонит също така е камък на смелостта и предаността.

Вярва се, че укрепва семейните отношения, привлича парите и вдъхва на старите хора младост. Също така предпазва от слънчев удар и болка в главата, артрит и ревматизъм. Този камък се поддава лесно на обработка и от него се правят украшения като обеци, пръстени и амулети.

Вижте още:

С името на този камък се е получило голямо объркване. Историците твърдят, че е намерен от Р. Б. Роман де Лил през 1783 г. край басейна на река Амазонка и го нарекъл зелени галеници, а по-късно през1847 г. А. Брейгат предложил за име на този камък амазонит. Той е известен още като „колорадски” и „амазонски” жажди, макар, че този минерал вече не се среща в басейните на Амазонка. Местонаходищата му са в средна Азия, Украйна, Бразилия, Египет, Индия, Канада, Монголия, Норвегия, САЩ и Южна Африка.

Украшения от тези камъни са намерени и в гробницата на Тутанкамон, което говори за тяхната известност и почит още в древността.

В Русия също са намерени от тези камъни през 1784 г. в Южен Урал и в края на ХVІІІ в. са започнали да произвеждат декоративни вази – четири от тях се съхраняват в Ермитажа. От съвременната медицина научаваме, че праха от амазонита има свойството да задържа растежа на клетките.

Видяхте ли най-новите ни предложения?