Заземяващ и едновременно енергезиращ, ахат може да се използва за подсилване на тялото и ума, той дава кураж, разкрива истината и лекува.

Ахат пази от всякакви опасности, отблъсква мълниите и бурите, дава сила и увенчава старанията с успех, помага на онзи, който го носи, да получи неочаквана помощ от боговете.

АХАТ - Подсилва Тялото и УмаАко се използва в магически ритуали като свещен предмет, връща думите на враговете ви обратно към тях. Ахат балансира на всички нива, полезен е и когато имате нужда от внезапен прилив на енергия – физическа или умствена. Ахат, който също е Халцедон е познат под много форми. Той е нескъпоценен камък, който е много оцветен и шарен, формира се в концентрични слоеве в широка гама от цветове и текстури. Всяка отделна форма на Ахат се образува при запълване на кухината на скалата. В резултат на това често има кръгла форма с концентрични линии, като пръстените на ствола на дърво.

От дълбока древност Ахат е високо ценен като талисман или амулет, използва се също и да утоли жаждата и предпазва от трески.

Има легенди които разказват, че персийските магьосници са използвали Ахат, за да отклоняват бури. Купите, изработени от този минерал, са били много популярни във Византийската империя, както и са били нещо обичайно сред европейските кралски особи по време на средновековието и много музеи в Европа имат невероятни експонати.

Вижте още:

Камъкът подобрява възприемчивостта и стимулира аналитичния капацитет. Осигурява баланс между физическите, емоционални, интелектуални и духовни състояния, спомага за спиране на военни действия и насърчава добрата воля.

Той е мощен емоционален лечител, а древна легенда разказва, че подобрява паметта и концентрацията, повишава издръжливостта и насърчава честността. Предотвратява безсънието и гарантира приятни сънища. Увеличава смелостта, подобрява възприятията, концентрацията и увеличава аналитичните таланти.

Ахат е един от най-древните известни камъни използвани за късмет и лечебни свойства.

Използва се за защита от бури и мълнии и защитава децата от опасности, помага при лечение на заболявания на панкреаса и подобряване на кръвообръщението, а различните видове и цветове имат допълнителни свойства.

Видяхте ли най-новите ни предложения?