Карнеол е бил смятан от арабите за целебен камък, провъзгласен от самия Мохамед.

Карнеол отдавна се тачи като камък на кръвта, понижава температурата, спиращ кръвотечението и изобщо – усмиряващ “развълнувалата се” кръв. Името му идва от латинското “carnis” – месо. Понякога може да се срещне и корнеол от “cornum”- дрян. Терминът се използва в англоезичните страни.  КАРНЕОЛ - Съдейства за Бърз Успех в КариератаВ руския език се използва наименованието “сердолик”, което вероятно означава “ликуващо сърце” или “лицето на сърцето” и това подсказва отношението към този камък, като към радостен, веселящ и лекуващ. В старославянските текстове го наричат “смазен”, свързано вероятно с това, че е бил използван за облекчаване на болките на ударено място.

Вижте още:

Египтяните изработвали от него и свещените скарабеи, вавилоните – цилиндричните печати. Мюсюлманите – молитвени броеници.

Вярва се, че засилва концентрацията и ни помага да се абстрахираме от това, което говорят другите за нас. Увеличава самоуважението и съдейства за бързия успех в кариерата.

Карнеолът стимулира творческото начало, разсейва негативните енергии и ги заменя с положителни. Помага ви да намерите насоките в живота си и засилва чувството у вас, че контролирате живота си.

Това прави Карнеола отличен камък за онези, които смятат, че живота им не отива на никъде.

Карнеолът балансира творческите и организационни способности, отваря врати и засилва шансовете да осъществите плановете си. Носете този камък, за да попречите на други хора да четат мислите ви или на тъмни сили да се опитат да повлияят на съзнанието ви.

Видяхте ли най-новите ни предложения?