Корал успокоява емоциите и носи вътрешен мир. Засилва интуицията, въображението и визуализацията. Коралът помага за разбирането и използването на мистиката.

Корал може да ви помогне в комуникацията с древните светове и усвояването на знанията от тях. Обикновено се използва като защитен амулет.

Защитава от зли очи, демони и други злини. Има сили да предотвратява актове на насилие, кражби, действие на отрова.

Преди се е смятало, че коралът е растение и поради това носи името „Градината на морето”.

Древните египтяни са поставяли корал в гробниците си за защита от злите духове, вярвайки че всяко парче корал съдържа капка от божествената кръв.

Според гръцката митология, когато Персей отрязал главата на Горгона Медуза, няколко капки кръв паднали в морето и създали корал. Древни записки на хиляди години разкриват, че коралът се е използвал за изработката на декоративни предмети на изкуството и бижута. Легенди ни разкриват, че хората по онова време вярвали, че Марс е съставен от червени корали.

КОРАЛ - Универсален Защитен Амулет

Коралът символизира радост и щастие, дава възможност на този който го носи, да се радва истински на живота. Изграден е от скелетните останки на морските животни, наречени коралови полипи. Тези малки същества живеят в колонии, които образуват разклонени структури, докато нарастват и накрая формират коралови рифове и атоли.

Вижте още:

Червеният е най-високо ценен и е използван в продължение на хиляди години в изработката на бижута.

Коралите имат стъкловиден блясък след като се полират, но са чувствителни на топлина и киселини и с течение на времето започват да избледняват. Тъй като кораловият камък е с органичен произход той може да се използва, за да се свържете с природата и разнообразието от нейни чудеса. Червеният корал според индианците Pueblo е един от четирите елемента, а според Hopi и Zuni пътят на живота се символизира от четирите елемента: корали, черен кехлибар, абалон и тюркоаз.

Коралът помага за разбирането и използването на мистиката. Може да ви помогне в комуникацията с древните светове и усвояването на знанията от тях, символизира живот и енергията на кръвта в много култури. Тъмно червения корал стимулира кръвообръщението, розовите възстановяват хармонията в сърцето. Червените и белите отдавна се смятат за полезни в лечението на психични заболявания и анемии. Укрепват кръвоносната система и костите на тялото. Може да се използва и за стимулиране регенерацията на тъканите.

Видяхте ли най-новите ни предложения?