Загадъчният Лунен камък се счита за камъка на любовта. От европейски схващания символизирал здраве, богатство и дълголетие, а по индийски- надежда.

Лунен камък бил много популярен сред древните римляни, които смятали, че е образуван от лунната светлина. В Индия едно време вярвали, че лунен камък представлява втвърдени лунни лъчи. Предполагало се е, че ако при пълнолуние се държи в уста, давал способности за предсказване на бъдещи събития.

Лунният камък и до сега е считан в за свещен и носещ добър късмет. Той бил високо ценен подарък между влюбени и се смятало, че поражда нежни страсти, почитали го като камък на съня.

ЛУНЕН КАМЪК за Надежда и Любов

Той помагал на девойките да станат жени. На британския остров съществувала легенда, че лунният камък давал ораторски способности, а също го носели и адвокатите и юристите при публични изяви. Не случайно вавилонските магьосници го слагали под езика и получавали видения, които след това тълкували. Смятали са още, че този камък е антагониста на слънцето и има странна връзка с луната – по-ярко светел при новолуние и събирал древна магическа сила, като концентрирал в себе си положителната сила на луната.

Индийците вярвали, че ако се сложи в тъмна стая от него се отделя целебна влага, която е способна да излекува меланхолията, смъква високата температура, бъбречни заболявания, възпаления и инфекции, епилепсия и други нервни разстройства. Камъкът обаче е опасен за онези хора, които страдат от мечтателност и капризност, тъй като изостря и тези качества. Според поверие, ако окачим този камък на неплодородно дърво, то дървото отново ще стане плодовито.

Смята се, че на родените в юни, камъкът ще донесе щастие и благополучие.

Но също така, може да се носи и от останалите знаци от зодиака с изключение на Стрелеца, Овена и Лъва. Талисманът не е необходимо да се носи постоянно, може да го слагате в периода от новолуние до пълнолуние, защото когато луната е в други фази, камъкът може да стане енергиен вампир и вместо да помогне може да навреди.

Вижте още:

Лунният камък е минерал, с прозрачен синьо-бял отблясък. Макар че се среща и с светложълт цвят, някой го наричат рибни очи. Другото име на камъка е селенит. Той е разновидност на фелдшпата, цвят син с бели отблясъци и много напомнят на лунната светлина, но няма отношение към луната. Химическата формула е К(AISi308). Добива се от Бирма, Индия, Шри Ланка, Бразилия, САЩ, Мексико и други страни. Цената му се покачва ако е по-силна неговата прозрачност и разбира се важно значение има големината му.

Трябва да се носи с особена грижа, макар че ако се захаби можем да го полираме и отново ще блесне.

Видяхте ли най-новите ни предложения?