Бохо – шик е стилът в дамската мода изграден от различни бохемски и хипи влияния.

Бохо – шик е стил, който смесва цветове, материи и щампи с много сексапил и креативност. Дизайнерът Савана Милър, по-голямата сестра на Сиена Милър, описва истинския бохем като

“някой, който е способен да цени красотата на по-дълбоко ниво, дълбок романтик, който не познава граници, а светът му е негово създание”.

“Бохо”  –  бохемия, бохем, бохемски идва от френската дума “bohemien”, означаваща циганин. С този термин обаче като цяло се означават свободомислещи и освободени духом личности. Оригиналните “бохеми” са били пътешественици или бегълци от централна Европа.

Споделете с приятели, ако намирате статията за интересна и полезна! ➹

Този стил включва носенето на дълги поли, космати жилетки, бродирани туники, къси якенца, големи колани, ботуши от овча кожа, каубойски ботуши, торбести жилетки и бохо чанти. Сексапилен и безкрайно удобен, той се е завръщал отново и отново през годините, оставяйки своя отпечатък върху артистите и свободомислещите личности от двадесети век, френската висша мода на миналото и дори хипи движението.

Днес той се появява с нови сили, изпъстрен в ярки цветове върху всички модни подиуми, придавайки запазената Бохо – Шик визия на знаменитости, като актрисите Ашли и Мери- Олсън, Зоуи Дешанел, Кейт Мос;

Вижте още:

БохоШик стилът подхожда на всеки. Той може да бъде безкрайно елегантен, но и напълно всекидневен, и отива на всяка възраст.

Бохо - Шик – Безгрижен и Небрежен Стил!

Споделете с приятели, ако намирате статията за интересна и полезна! ➹

Бъдете смели с цветовете!

Бохемският стил крие своите корени в циганските кервани и пъстрите облекла на сексапилните циганки, танцуващи около огньовете, под звуците на цигулка. Колкото по-смели сте с шарките и комбинациите, толкова по-раздвижено и интересно ще изглежда вашата визия.

И накрая, но не и на последно място-не забравяйте аксесоарите.

Бижутата са вашият най-добър приятел – тежките колиета и гривни, носещи усещане за миналото, дългите колиета от мъниста, тежките халки и висящи обеци, и масивните пръстени могат да предадат живот и смелост на облеклото ви, а шаловете, слънчевите очила и големите, плетени шапки са не просто очарователно красиви, но и полезни в лятното слънце.

Вдъхновени от стила Бохо създадохме (и продължаваме да създаваме) авторски модели гривни и бижута, носещи това небрежно и безгрижно, цветно и  модерно излъчване!

Видяхте ли най-новите ни предложения?