Яспис е камък с много много разнороден състав и за него се смята, че е способен да обединява различните енергии в едно цяло. По този начин те можели да постъпят в човешкия организъм и да взаимодействат с него, като възстановят взаимовръзката между отделните органи и енергийната цялост на организма.

ЯСПИС - Камък на Изненадите

Яспис се като универсален амулет за защита, здраве и късмет и е наричан „камък на изненадите“. Червеният е камък на Любовта. Той я пази и стимулира. Пъстрият яспис е свързан с духовното възпитание на децата, синият дава дарба за предвиждане.

Древните египтяни носели скарабеи от Яспис, като амулети, тъй като се е вярвало, че камъкът увеличава сексуалната енергия.

Според Библията ясписът е дар от Бога и е първият камък на новият Йерусалим. Индийците и индианците го почитат кото магически и мощен лечебен камък. Препоръчва се при умора, стрес, магнитни бури. Помага при проблеми с храносмилателния тракт, включително и при жлъчни и чернодробни заболявания.

Червеният яспис е подходящ при сърдечно-съдови заболявания, за общо усилване на организма и при кръвотечение от носа. Жълтият и оранжевият яспис подобряват зрението и помагат при гинекологични проблеми, зеленият лекува анемия, проблеми с далака, бъбреците и черния дроб, стабилизира артериалното налягане, успокоява, намалява главоболието.

Вижте още:

Ясписът е декоративна скала, непрозрачна и съдържа фини зрънца халцедон, микрокристален кварц и други минерали, които му придават различните цветове. Среща се в почти всички цветове и е разпространен в цял свят, но най-голямо разнообразие се среща в западните щати на САЩ: Калифорния, Орегон, Айдахо, Юта, Уайоминг и Вашингтон. Образува се в газови джобове на вулканичните скали, където получава и необичайните си цветови ивици, характерни за този камък.

Видяхте ли най-новите ни предложения?