Попаднали сте в магазин за бижута и аксесоари изработени от минерали…

И започвате да се чудите… на кои полускъпоценни камъни да се спрете?!

Дали да се водите по зодиакалния си знак или пък просто да изберете по `предчувствие`?

Дали цветът или видът  е важен на полускъпоценните камъни?

Ако се колебаете, но все пак имате желание да разнообразите и обогатите колекцията си от бижута, може би нашата `класация` ще е полезна за вас!

А може би просто ще е удобен повод… за да се сдобиете с нещо ново, красиво и същевременно полезно от каталога на Online Boutique `An-G Design`

Независимо дали търсите гривна или колие, обици или пръстен, вие ще сте в състояние да подберете най-доброто за себе си, имайки предвид информацията по-долу.

Това са най-разпространение минерали и същевременно най-силно енергийно заредените!

1.АХАТ

Ахат се среща в неизброимо много форми, видове и цветове, всеки от които е напълно зашеметяващ и уникален! 

Предполага се, че този минерал ще донесе защита на всеки който го носи, като го предпазва от зли очи и лоши сънища. Ахат може да се използва за подсилване на тялото и ума, дава кураж, разкрива истината и лекува. Пази от всякакви опасности, отблъсква мълниите и бурите, дава сила и увенчава старанията с успех. Помага на онзи, който го носи под формата на бижута и талисмани, да получи неочаквана помощ от боговете!

2.МАЛАХИТ

Ако обичате зеления цвят, малахит определено е вашият минерал! Той е плътно зелен камък с леки черни `ленти`, които го пресичат. 

Според индийската астрология малахит е камък на световната хармония и любов и е с много силна енергия. Придава лекота на душата, избавя от глупави сънища, мрачни фантазии и тежки мисли. За малахита се вярва, че поглъща толкова много негативна енергия докато пази стопанина си, че е необходимо да се “пречиства” по-често от другите скъпоценни камъни.

3.ТИГРОВО ОКО

Този скъпоценен камък е един от най-хипнотизиращите в този списък – цветовете и външния му вид понякога изглеждат неестествено и дори будят съмнение за синтетичен произход! 

Причината е, че Тигрово око обикновено е полирано, но дори и да не е, този полускъпоценен камък е красив и магнетичен. В Китай го наричат „камъкът на сбъднатите надежди”. Помага в изпълнението на желания, носи успех в работата, стабилизира финансовото състояние, помага при изпити и важни бизнес срещи, в периоди на сериозни жизнени промени предпазва от крах и разочарования. Той е и камък защитник, който предпазва от нечисти сили дома.

Вижте още:

4.ЛУНЕН КАМЪК

Противно на разпространеното мнение, Лунният камък не е скъп минерал.

Всъщност цената му се покачва ако е по-силна неговата прозрачност и разбира се важно значение има големината му. С това искаме само да обясним, че на съвсем достъпна цена можете да се сдобиете с един от най-тайнствените и красиви полускъпоценни камъни. Лунният камък е бил много популярен сред древните римляни, които смятали, че е образуван от лунната светлина. В Индия едно време вярвали, че лунен камък представлява втвърдени лунни лъчи. Предполагало се е, че ако при пълнолуние се държи в уста, давал способности за предсказване на бъдещи събития. Лунният камък и до сега е считан в Индия за свещен и носещ добър късмет.

Бижута с лунен камък са били високо ценен подарък между влюбени и се смятало, че поражда нежни страсти.

5.ФЛУОРИТ

Това е камъкът на откривателите и хората които се занимават с наука.

Камъкът помага за духовното израстване на човека, умее да събира всички видове енергии и да ги отдава на своя притежател. В състояние да освободи от стреса, да избави от депресия и гняв. В индийската йога флуорит е известен като един от най-мощните магически минерали. Смята се, че той помага за отваряне на “третото око”, влияе на съзнанието, развива интуицията, за организиране на мислите и достигане до състояние на вътрешен мир.

Бижута с флуорит увеличава аналитичните умения на своя собственик.

6.ЯСПИС

Тъй като ясписът има много разнороден състав, за него се смята, че е способен да обединява различните енергии в едно цяло.

По този начин те можели да постъпят в човешкия организъм и да взаимодействат с него, като възстановят взаимовръзката между отделните органи и енергийната цялост на организма. Яспис е камък на изненадите. Носи се като универсален амулет за защита, здраве и късмет. Червеният яспис е камък на Любовта. Той я пази и стимулира. Пъстрия яспис е свързан с духовното възпитание на децата. Синия дава дарба за предвиждане.

7 Минерала за Колекцията Ви от Бижута!

7.АМЕТИСТ

От древни времена аметист се смята за един от най-могъщите талисмани, особено, когато е е вложен в бижута, докосващи пряко човешката кожа.

Но не защото има силата да промени събитията или да извика късмета на наша страна. Този загадъчен виолетов камък подпомага духовното израстване и себепознанието. В гробниците на фараоните са били отрити много аметисти във формата на сърце, като са смятали, че този камък дава живот. Египтяните вярвали, че камъка е източник на свръхестествени вибрации. Виолетовият цвят оказва успокояващо въздействие върху нервите и успокояват своя притежател.

Видяхте ли най-новите ни предложения?