Макар да сме убедени, че нашите клиенти и читатели нямат нужда да бъдат убеждавани в основните предимства на ръчно изработените бижута, решихме да ви покажем нашия топ 7!

И така…

Ако дори само веднъж сте имали удоволствието (или неудоволствието, според гледната точка) да се разхождате из така наречените МОЛ-ове, вероятно сте забелязали, че скъпите бижута ви „дебнат навсякъде и от всеки ъгъл“.

Това е така, поради простата причина, че тези огромни търговски обекти имат за основна цел да привличат клиенти предоставяйки им възможност да пазаруват от най-известните и, бих казала, най-скъпите модни марки, независимо дали става въпрос за бижута, дрехи, спортни стоки или др. продукти.

7 Предимства на Ръчно Изработените Бижута

По писано или неписано правило (не сме запознати отвътре с политиката им) МОЛ-оветет отдават търговска площ предимно на известни марки и големи модни грандове, които рядко имат допирни точки с дребните занаятчии и търговци,  най-вече защото първата група има възможност да заплаща високите наеми, рекламни „карета“ и др. разходи, докато втората – определено е намирана за неблагонадеждна от тази гледна точка.

Но да се върнем на разнообразието (или не!), което предлагат повечето магазини и да се потопим малко по-задълбочено в масата дрънкулки, скъпи аксесоари, блестяща гама от сребърни, златни и др. бижута от благородни или не метали, които сякаш крещят от всяка малка или голяма витрина „Купи ме!“…

Неоспорим факт е, че това са красиви бижута и аксесоари, които всяка дама с удоволствие би притежавала и носила, но замисляли ли сте се какво стои зад „масовост“?

Какво губите или печелите купувайки си поредното скъпо украшение, подобно на вашата колежка, приятелка, майка… ?

Твърде малко са истинските уникати в тези бижутерийни магазини!

В повечето случаи става въпрос за масови бройки (примерно в така наречените кинкалерии) или за поредица от повтарящи се или близки мотиви, които правят накитите трудно различими.

Ще споменем и за редица други „скрити фактори“ в които неволно участвате, когато правите покупка от верига магазини и/или щанд за „китайски джунджурийки“ – лошото качество и неетичните условия на труд са само върхът на айсберга, наречен „масово производство“.

Но те автоматично изчезват, когато решите да си купите ръчно изработени накити от независим творец или дребен търговец, които изработват в малки серии и именно поради това имат възможност да бъдат безкрайно прецизни и внимателни към всеки детайл,

но ето по-подробно нашите топ 7 предимства на ръчно изработените бижута:

  1. ПО-ВИСОКО КАЧЕСТВО – ваше право е да не се съгласите, но ръчно изработените бижута имат честта да бъдат докосвани и създавани от човешки ръце, за разлика от масовото фабрично производство, което ще намерите във веригите оф- или он-лайн магазини. Като цяло, ръчно изработените изделия се отличават с превъзходно качество, склонни са да издържат по-дълго и да се носят по-елегантно, защото са напълно съобразени с човешката фигура и/или човекът за когото са създадени (примерно при индивидуалните поръчки).
  2. ЕДИНСТВЕНИ ПО РОДА СИ – безспорно!, когато закупувате ръчно изработени бижута от занаятчийница, независимо дали става въпрос за физическо магазинче или онлайн бутик, вие си гарантирате, че това, което сте си избрали не съществува никъде другаде на планетата! Да, може да ви се струва невероятно, но е невъзможно да претворим едно и също бижу в няколко броя и те да са напълно идентични: първо не ни го позволяват уникалните природни шарки на минералите; второ, формите, които сътворяваме от смола или друг подобен продукт, също не могат да се повторят и затова понякога получаваме негативни коментари от клиенти, защото те държат да са напълно еднакви до най-малката драскотина; и не на последно място – вътрешното усещане на истинския творец, е да създава нови и нови неща, да се подобрява и усъвършенства, нещо което не би могъл да постигне, ако просто твори на „конвейр“!7 Предимства на Ръчно Изработените Бижута
  1. ПОДКРЕПА ЗА МАЛКИЯ БИЗНЕС – независимо от сферата си на дейност, собствениците на малък бизнес твърде често затварят преждевременно „врати“ или както казваме „спускат кепенците“, притиснати не толкова от лошите икономически условия, а от смазващата конкуренция на „големите“! Най-ярък пример за това е начинът по който големите хранителни вериги, просто унищожиха дребните бакалии. Абсолютно същото се случва във всяка една друга сфера на бизнес, включително и тази, свързана с производството и продажбата на бижута. Не позволявайте това да се случва!
  1. ПОДКРЕПА НА ИЗКУСТВОТО – когато купувате ръчно изработени изделия, вие директно подкрепяте изкуството.  Всеки занаят е изкуство, разработван в течение на хиляди години и изучаван до тънкост в много безсънни нощи и тревожни дни. Инвестирайки в хендмейд творения, изработени от местни занаятчии, вие подсигурявате работа и на бъдещите поколения.
  2. ПЕРСОНАЛИЗИРАНА ПОРЪЧКА – безброй възможности за избор и индивидуална изработка, съобразени напълно с повода, на който желаете да блеснете и/или с вашите лични изисквания. Нуждаете се от чифт обици, които да са в унисон с роклята ви на бала? Възможности за дизайн и цвят са безкрайни, а превръщането им в реалност е само въпрос на време и разбирателство.
  3. ГАРАНЦИЯ –всеки накит неизменно с времето получава следи от износване. При ръчно изработените бижута вероятността да ви гарантират последващо реновиране или подмяна на част е много по-голяма от тази, която бихте получили при покупка на масов продукт.
  1. ПОВЕЧЕ ЗА ПАРИТЕ – понякога цените на масово произвежданите и съответно предлагани продукти са по-ниски от тези на ръчно изработените бижута уникати, но и обратното може да е вярно. При всички случаи имайте предвид, че срещу всяка цена, трябва да получавате качество в дългосрочен план, което, убедени сме, може да ви бъде гарантирано само от внимателно подбраните и съчетани елементи.7 Предимства на Ръчно Изработените Бижута

Изработвайки ново бижу или рисувайки върху парче плат, бъдете сигурни, че освен детайлност, творците влагат цялата своя креативност, страст, любов… Бъдете сигурни, че когато един човек минава през пълния процес на създаването на ново, малко, но ценно произведение, наистина му „пука“ за крайния резултат и за впечатлението, което ще остави или направи с него.

Именно за това ръчно изработените бижута си остават най-оригинални за подарък за специални хора и поводи като Св.Валентин, Денят на Майката, Денят на Жената, Коледа, рожден ден и много, много други причини да се доверите на ръчно изработените уникати.

Видяхте ли най-новите ни предложения?