Дойде ред да се погрижим и за есенните бижута и аксесоари, но какво диктува модата за този „по-облечен“ сезон?

Чудите се кои са подходящите гривни или обеци, кое колие ще отива на роклята с поло яка?

Прохладното време отдавна измести летните жеги и слоевете дрехи върху нас постепенно започнаха да се множат.

Но това все пак не означава, че трябва да сме по-малко шик!

Ето нашите седем предложения с които ще добавите стил и блясък към всичките си дрехи:

7 Топ Тенденции Три Есенните Бижута   1.НЕЖНИ ПРЪСТЕНИ

От известно време наблюдаваме навлизането на този модел пръстени в последните колекции на топ дизайнерите.

Доскоро тънките пръстени, тип халка с нежна декорация, бяха запазена марка и се свързваха единствено с предложение за брак.

Традициите обаче не са това, което бяха и днес е изключително актуално вместо обемен пръстен, да украсите пръстите си с няколко подходящи и стилово издържани пръстена.

Така ще добавите умерена доза блясък към всяко облекло, независимо дали става въпрос за офис дрескод или ежедневен аутфит.

2.МНОГОРЕДНИ СИНДЖИРИ

Тази тенденция не е от вчера и определено можем да кажем, че лятната мода на многоредните синджири се прехвърли и към есенните бижута. Разраства се с още по-голяма сила и навлиза в ежедневните, официалните, деловите облекла, като позволява множество варианти и комбинации.

Не забравяйте обаче да оставяте най-малко един пръст разстояние между отделните нанизи. Няма ограничение и във вида на металните свръзки – можете да съчетавате различни по дебелина и модел синджири, като въпрос на лично усещане и вкус е броят на колиетата.

3.ГРИВНИ, ГРИВНИ и пак… ГРИВНИ

Мдаааа… модата бавно се променя или просто не искаме да се откажем от това, което ни харесва, дори през студените месеци. От доста време многопластовите гривни навлязоха в модата и в ежедневието ни, и определено не желаем да се разделим с тях.

Единствената разлика е, че ако преди бяха на почит по-обемните гривни подредени плътно около китката в набор от по пет-шест, то сред тенденциите при есенните бижута блестят по-тънките, по-фини и нежни модели.

Вижте още:

Затова пък количеството отново е

„Колкото повече, толкова повече!“,

т.е. без ограничение, стига ръката ви да го позволява и да е съобразено с тоалета и повода, за който сте се приготвили – в службата едва ли ще е добре ако подрънквате с множеството си красоти, но в по-лежерна обстановка, на заведение или просто на шопинг с приятелки, ще оберете точките!

Вариантите са тънки, метални – сребърни, златни или от друг материал гривни, нежни модели, изработени от малък размер скъпоценни камъни и още много, много възможности. Красиво съчетание е ако имате една до две по-обемни като размер гривни, около които да наслагвате по-тънки и различни.

7 топ тенденции при есенните бижута

4.КОЛИЕТА С МНОЖЕСТВО ВИСУЛКИ

По-напред в материала споменахме за носенето на богат набор от различни по вид, но близки по стил колиета от синджири. Тук обаче става въпрос за  избора само на едно колие, но цялото обрамчено и декорирано от различни висулки или други елементи, които да придават тежест, обемност и уникалност.

Изключително актуални са шиповете и кръстовете като вариант за обкичване!

5.БИЖУТА С КРИСТАЛИ

Дали в гривни, обеци или колиета, кристалите отново са с нас!

През деня или за вечерно събитие, изберете аксесоар с тъмни чешки кристали или пък разноцветни фасетирани такива. Разнообразието и комбинацията от цветове, ще придаде на тоалета ви дискретен, ненатрапващ се блясък.

7 Топ Тенденции Три Есенните БижутаИ макар, че различните видове кристали – по-скъпи или с по-достъпни цени, притежават свое собствено очарование и няма да сгрешите независимо какви ще изберете, имайте предвид, че не всеки кристал е „Сваровски“, колкото и да им се иска на колегите бижутери.

6.МАСИВНИ КОЛИЕТА ОТ МИНЕРАЛИ

Тежките огърлици отдавна изтупаха нафталина и не са само минало – определено не е нужно да бъдат изработени единствено от перли, за да са актуални, впечатляващи и стилни.

Можете да се спрете на масивно многоредно колие от полускъпоценни камъни – минерали, като тук не става въпрос за актуалните доскоро гердани тип „броеница“.

Те също си запазват местенце в есенната мода, но сега на преден план излизат по-женствените модели, в топли тонове и разчупени дизайни, подчертаващи елегантността на дамската шия или дискретно подчертаващи деколтето.

Не всяка жена има смелостта и самочувствието да подчертава себе си с едри бижута, затова не забравяйте да изберете нещо, което ще ви кара да се чувствате комфортно!

7.ПОЛУСКЪПОЦЕННИ КАМЪНИ

През последните няколко години, българските дизайнери откриха или може би „преоткриха“ в пълна степен богатството на минералите. Полускъпоценните камъни станаха по-достъпни като материал за изработка на бижута и без да искаме да обидим никого (включително и себе) смело ще заявим, че почти всеки втори търговец или творец, вече предлага модели от естествени камъни. Но това може единствено да радва любителите на бижута, защото конкуренцията поражда разнообразие, от което само могат да се възползват и да се радват на неограничения избор.

Гривни, колиета, обици, пръстени, аксесоари за мобилни телефони, висулки за чанти – минералите са навсякъде и вие спокойно можете да ни се доверите, че с тях отново ще сте актуална!

Само никога не забравяйте, че каквито и аксесоари да изберете, каквито и тенденции да спазвате, не пренебрегвайте своето лично усещане за стил, защото бижутата трябва да се носят с удоволствие и самочувствие!

Видяхте ли най-новите ни предложения?