Бижута според зодиакалния знак?! Защо, не! Освен красиво допълнение към тоалета, бижутата могат да са натоварени и с далеч по-дълбок смисъл, който съответства на личния ви зодиакален знак. Според астролозите, аксесоарите изработени от скъпоценни и полускъпоценни камъни, имат способността да влияят върху чувствата, настроението, емоциите, късмета, дори върху съдбата на човек.

Бижута според зодиакалния знак и със съответните минерали, притежават енергия, която се свързва и допълва с тази на собственика им, премахват и отблъскват негативното влияние на околните.

Според датата на раждане, респективно зодията, съществуват такива с по-благоприятно въздействие от други.  Някои хора искрено вярват в значението на камъните и връзката им с техния зодиакален знак, но това е преди всичко въпрос на личен избор и усещане.

Представителите на зодия Овен са енергични и свръх амбициозни.

Същевременно са много емоционални и приемат всичко лично, готови са и на невъзможното за да постигнат желаното. Тяхната планета-покровител е Марс и затова техните бижута според зодиакалния знак трябва да са изработени от минерали в червено – рубин, червен корал, червен яспис. Препоръчително е да носят подходящи украшения и на главата си – от там „извират” талантите им. 

Уравновесените и здраво стъпили на земята Телци  мислят преди да действат.

Планетата на която са подвластни е Венера и техните основни камъни са диамантите. Свързвани са с тях и защото имат непреодолимо увлечение към материалните ценности и парите. Подхождат им бижута според зодиакалния знак, изработени от жълти минерали като топаз и кехлибар. Максимално заредени ще се чувстват Телците, ако носят бижутата си около врата.

Символ на двойствеността в природата са противоречивите Близнаци.

Тяхната планета е Меркурий и за тях са подходящи камъните в лилаво – аметист, флуорит. Жените от тази зодия могат да носят бижута според зодиакалния знак под формата на гривни, а мъжете като ръкавели. Важно е да са около ръцете им, защото така се засилва аналитичното им мислене. 

Вижте още:

Зодия Рак се ръководи изцяло от своите чувства.

Те са чувствени, емоционални, а техен спътник е Луната. Камъните в бижутата им основно трябва да бъдат в зелено – изумруд, нефрит, ахат. Представителите на знака е хубаво да носят бижута според зодиакалния знак върху гърдите си, под формата на брошки за дамите и колиета за мъжете. Така те ги предпазват от лошите помисли и намерения на околните.

Най-властният зодиакален знак Лъв е под контрола на Слънцето и неговите камъни съвсем разбираемо са в слънчевите цветове.

Златото, кехлибарът, огненият опал, оранжевият яспис ще отиват на огнените по характер и благородни по душа представители на тази зодия. Ще им носи късмет ако носят бижута според зодиакалния знак под формата на колиета и огърлици. 

Изключително суетни и влюбени в огледалото са представителите на зодия Дева.

Като привърженици на изящния стил и изисканите украшение, те ще се зареждат с позитивна енергия и щастие от бижута според зодиакалния знак с тъмен аметист и зелен флуорит, вплетени в накити с „кралски” стил!

Везните – уравновесени, спокойни и с романтична души.

На тях им подхождат златистите и оранжеви нюанси – кехлибар, топаз, цитрин или украшения в морско синьо и маслинено зелено. Идентичните камъни са опал, сапфир, изумруд. Астролозите съветват тези бижута да се носят на (около) кръста, за да са в хармония със себе си представителите на този зодиакален знак.

Властните по натура Скорпиони, които прегазват всички прегради, за да постигнат целите си,

са покровителствани от планетата Марс. Съвсем естествено най-подходящите за тях бижута според зодиакалния знак са с камъни в червената гама, като гранит, рубин, корал и др.

С голям и отворен дух, Стрелците са личности, които стоят над нещата.

Те виждат света от по голям ъгъл, а тяхната планета е Юпитер. Виолетовите бижута според зодиакалния знак, както и минерали в синята гама – сапфир, син топаз, тюркоаз, лазурит пасват идеално на характера на остроумните и добродушни стрелци.

Като почитатели на крайностите и всеизвестни със своя инстинкт, умереност и сдържаност, представителите на зодия Козирог „признават” основно два цвята – черно и бяло.

Но това значи, че имат голям избор на минерали – черен турмалин, ахат, лунен камък, оникс, гранат, перли.

Макар природно хаотични и отвеяни, Водолеите се стремят към хармония и разбирателство с околните.

Харесва им да работят в екип и са подвластни на планетата Уран. Минерали и бижута според зодиакалния знак в светлосинята гама влияят добре на трудолюбивите и целеустремени водолеи. Сапфир, син топаз и тюркоаз – тези камъни им носят късмет.

Зодия Риби са чувствителни, много държат на справедливостта и са готови да се лишат от всичко, за да постигнат целите си.

Подвластни са на Нептун и камъните им спадат в светлосинята до индигова гама – индигов сапфир, лазурит и др. Късметът ще е настрана на честните и всеотдайни представители на този зодиакален знас, ако се окичват с бижута според зодиакалния знак, изработени от бисер и аметист.